Golf 2 1.6 D brak ładowania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

drago256
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Golf 2 1.6 D brak ładowania

Post autor: drago256 » śr lut 08, 2006 20:20

Witam!!! Mam problem z ładowaniem...Ładowanie działało dobrze aż do czasu gdy starszy sobie porzyczył akumulator do swojego T4(akumulator ma 3 tygodnie).Gdy założył go ponownie nie dokręcił klemy od masy...na drugi dzień normalnie sobie odpaliłem...pojezdziłem cały dzień...i kolejnego dnia poszłem odpalić...znowu odpalił bez problemu,pochodził 20 minut zgasiłem go i za 4 minuty próbowałem odpalić...i nędza akumulator nie może za bardzo pokręcić rozrusznikiem (jest rozładowany)...po paru godzinach przyjechał starszy odpaliliśmy Golfa z jego akumulatora...mierze napięcie i ciągle maleje (brak ładowania)... zauwarzyłem że przy alternatorze jeden z kabli jest odłączony (czerwony z czarnym paskiem)znalazłem nie podpięte miejsce zmierzyłem i było na tym miejscu około 14V chciałem włożyc kabelek na to miejsce ale nie pasuje (wsuwka za wąska)..nie wiem co dalej robić...wydaje mie się że alternator działa....obok tego miejsca z 14 Voltami są jeszcze 2 kabelki.Mam pytanko czy wiecie z czym ma być połączone to miejsce (jakis schemacik)Jest terz możliwe że wsuwka że ten nie podpięty kabelek był w tym miejscu przez jakąś przejściówkę((sądząc po izolacjach na innych kablach jakie zastosował poprzedni właściciel))Prosze o pomoc jak sądzicie co powinienem sprawdzić...i jeśli macie jakiś prosty schemacik połączeń na drodze alternator-akumulator.Z góry dziękuje

Radzik763
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Radzik763 » śr lut 08, 2006 21:27

Siemanka mysle ze ten kabelek jest od czegos innego. jezeli masz napiecir 14v to jest wszystko w porzadalu. A po za tym wszystko działa ???. Mogł bys sie martwic jezeli by Ci napiecie malało do 12/13V

drago256
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: drago256 » śr lut 08, 2006 21:32

tylko to 14V jest na alternatorze a do akumulatora nie dochodzi...akumulator nie jest wogóle ładowany

Radzik763
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Radzik763 » śr lut 08, 2006 21:36

Jak mozesz to napisz mi czy masz podpiety kabel z rozrusznika do alternatra. Czerwony przykrecany na klucz 10mm . Moze on ci sie oberwał????

drago256
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: drago256 » czw lut 09, 2006 00:35

chyba miałeś racje...kabel był oberwany teraz ładuje akumulator...jak bedzie ładowanie to ci powiem..ale i tak dzięki

[ Dodano: Czw Lut 09, 2006 07:27 ]
Wielkie dzięki...miałeś racje...choć tamten czerwono czarny kabel terz musiał być wpięty bo jak nie był to mi się coś dymiło...teraz jest luzzz...swoją drogą dziwie się że nie zauwarzyłem tego urwanego przewodu...musiałem być zaślepiony heeh Jeszcze raz dzięki!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”