Czołem, w związku ze zbiżającymi się pracami, zastanawiam się nad zakupem nowych pierścieni i panewek do silnika 1.3, a w jednej firmie z Jarosławia mogę kupić:
- panewki KOLBENSCHMIDT - 35 PLN/komplet
- pierścienie SHOTTLE - 100PLN/komplet
i zastanawiam się cyz to brać?
Rozglądam się po necie i forum, w poszukiwaniu informacji, ale wiem na razie, że KS robi na pewno dobre pierścienie, więc podejrzewam że ich panewki będą OK. Doradźcie, czy warto to brać, zwłaszcza pierścienie SHOTTLE, bo ich nie znam? Cena chyba jest dość atrakcyjna, ale nie chcę kupić bubla, wolę dać 2x więcej i mieć pewność i spokój. Ale przepłacać nie lubię...
Może ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć gdzie mogę szukać dobrych panewek, pierścieni i tłoków w przyzwoitej cenie, najlepiej w pobliżu stolicy?
Z góry dzięki!
Mac_Abra
Nowe panewki i pierścienie do 1.3 - jakość a cena, doradźcie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Nowe panewki i pierścienie do 1.3 - jakość a cena, doradźcie

Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
Ja kupowałem panewki KS do trójki 1.4 za 58zł i pierścienie FPT PRIMA za 100zł i jest git, nawet nie honowałem i silnik nie pali oleju. Wcześniej zalany był mineralnym a teraz półsyntetyk. Autko śmiga i ma się dobrze, fakt pierścienie Polskie ale dają narazie sobie rade, na twoim miejscu brałbym to bez zastanowienia 

- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź, piteR-ek!
Co do panewek to jestem już prawie zdecydowany, ze względu na producenta
ale jeszcze muszę się dowiedzieć, jakie są ceny pierścieni od KS lub Goetze, lub znaleźć jakieś opinie o Shottle. Wtedy już będę wiedział, na czym stoję...
Może ktoś podpowie jakiś adres, kontakt?
Co do panewek to jestem już prawie zdecydowany, ze względu na producenta

Może ktoś podpowie jakiś adres, kontakt?

Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss