Paliwo w oleju.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Paliwo w oleju.
Pojawil mi sie noworoczny problem,jeszcze nigdy czegos takiego nie mialem i licze na Was Panowie i Panie
Zauwazylem ze podniosl mi sie poziom oleju i raczej na 100% jest w nim paliwo(proba ogniowa)...autko czasem po zapaleniu nie chodzi na wszystkie gary,sprawdzilem siwece zaraz po probie zapalenia i okazalo sie ze byly zalane.Swiece sprawne,przewody nowiuskie,iskra ze konia by zabilo.
Tylko skad paliwo w oleju..
Gaznik Solex,silnik z91''.
Zauwazylem ze podniosl mi sie poziom oleju i raczej na 100% jest w nim paliwo(proba ogniowa)...autko czasem po zapaleniu nie chodzi na wszystkie gary,sprawdzilem siwece zaraz po probie zapalenia i okazalo sie ze byly zalane.Swiece sprawne,przewody nowiuskie,iskra ze konia by zabilo.
Tylko skad paliwo w oleju..
Gaznik Solex,silnik z91''.
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Spalanie raczej w normie,teraz okolo 8 /100,poziom podniosl sie w ciagu miesiaca ale robie naprawde krotkie odcinki trasy.Jutro zdejme ta pompke i zobacze co jest grane.Dam znac co znalazlem.Zastanawiam sie jeszcze czy moze to zaworek iglicowy w gazniku nie fiksuje ale nie wiem co by sie dzialo jak on zdycha...chyba nadmiar wraca do baku ...hmmm..
-
- Forum Master
Chyba olej niewróci do normalnego stanu a co gorsza napewno dostaną w dupe panewki i to bardzo dlatego że za bardzo jest rozżedzony olej a co za tym idzie stracił juz dawno przez to paliwo w oleju swoje właściwości smarujące .Teraz jak najszybciej zmienić olej na świeży no i jak kolega pisze wyżej mniej na ssaniu a więcej normalnych tras zażywać bo wykończysz motor.