bieże olej??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Piterr9
- Mały gagatek
- Kontakt:
bieże olej??
Witam! czy jak gazuje sobie autem i mam 5 tys obrotów samochód troche kopci to silnik bierze olej??
-
- Forum Master
- Kontakt:
Dajcie spokój z tymi motodoktorami.
Każdy preparat ma konkretne przeznaczenie i stosowanie na zasadzie słyszenia jest co najmniej głupotą.
Używam preparatów o różnym przeznaczeniu - kierunkowo.Jest grupa preparatów jakich nigdy nie zamierzam stosować - kłócą się z moim doświadczeniem i wiedzą techniczną.
Motodoctor - klasyczny zagęszczacz - jak komuś jest potrzebny budyń w silniku to proszę...
@PITER 9
Masz zamiar tym autkiem długo jeździć?
Jeżeli tak to Twoja droga wiedzie w innym kierunku - kierunku poprawy parametrów a nie zaglutowania subiektywnego.
Moje rady: oczyścić silnik przy wymianie oleju odpowiednim preparatem.Jeżeli zaklejone pierścienie -odpowiedni preparat.Uszczelniacze zaworów - wymienić.
Jeszcze parę - ale musisz uszczegółowić objawy. Możesz na prive...
Każdy preparat ma konkretne przeznaczenie i stosowanie na zasadzie słyszenia jest co najmniej głupotą.
Używam preparatów o różnym przeznaczeniu - kierunkowo.Jest grupa preparatów jakich nigdy nie zamierzam stosować - kłócą się z moim doświadczeniem i wiedzą techniczną.
Motodoctor - klasyczny zagęszczacz - jak komuś jest potrzebny budyń w silniku to proszę...
@PITER 9
Masz zamiar tym autkiem długo jeździć?
Jeżeli tak to Twoja droga wiedzie w innym kierunku - kierunku poprawy parametrów a nie zaglutowania subiektywnego.
Moje rady: oczyścić silnik przy wymianie oleju odpowiednim preparatem.Jeżeli zaklejone pierścienie -odpowiedni preparat.Uszczelniacze zaworów - wymienić.
Jeszcze parę - ale musisz uszczegółowić objawy. Możesz na prive...
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Trzeba sprawdzić kompresję na cylindrach, wtedy wykluczysz pierścienie. Trzeba tez sprawdzic czy auto kopci na NIEBIESKO po odpaleniu rano na benzynie...
a skąd wiesz że to nie to co napisał kolega wyzej.... Jaki kolor kopceniastonefree pisze:Kopcenie moze byc tez spowodowane duza dawka paliwa (bogata mieszanka).
- Piterr9
- Mały gagatek
- Kontakt:
nie dawno padł mi silnik i wstawiłem nowy. I nowy silnik mam gdzieś 3 miesiące raczej nie jest nowy tylko sprowadzony z niemiec
[ Dodano: 14 Wrz 2009 19:52 ]
a dosyć sporo ubyło
[ Dodano: 14 Wrz 2009 20:02 ]
jakby właśnie rano kopcił na niebiesko co to moze oznaczac
[ Dodano: 14 Wrz 2009 20:04 ]
a silnik suchutki
[ Dodano: 14 Wrz 2009 19:52 ]
a dosyć sporo ubyło
[ Dodano: 14 Wrz 2009 20:02 ]
jakby właśnie rano kopcił na niebiesko co to moze oznaczac
[ Dodano: 14 Wrz 2009 20:04 ]
a silnik suchutki
Moja dziewczyna jest zazdrosna o mojego mkII :) Uważa ,że poświęcam mu wiecęj czasu niż jej :)
Piterr9, http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D