Komunikat stop przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Komunikat stop przy hamowaniu
golf gti tdi arl 2002 rok
sprawa wyglada tak ze jak mocniej nacisne na pedał hamulca nie zawsze ale bardzo czesto zapala mi sie na chwile kontrolka recznego ta czerwona i komunikat stop z sygnaem dzwiekowym 3 razy mrugnie i znow jest ok....
poczytalem troche i mozlwe przyczyny to zuzyte klocki, mala ilosc plynow czujnik stopu..
czujnik stopu wymieniiony, klocki z tarczmii przod nowe klocki tyl nowe plyny wszystkie lekko przed maxem ( hamulcowy, plynu chlodzacego, wspomagania, spryskiwacza) hamulce hamuja bdb zero innych problmeów tylko ten komunikat.
zna ktos mozliwa przyczyne ?? lub co jeszcze mozna sprawdzic?
sprawa wyglada tak ze jak mocniej nacisne na pedał hamulca nie zawsze ale bardzo czesto zapala mi sie na chwile kontrolka recznego ta czerwona i komunikat stop z sygnaem dzwiekowym 3 razy mrugnie i znow jest ok....
poczytalem troche i mozlwe przyczyny to zuzyte klocki, mala ilosc plynow czujnik stopu..
czujnik stopu wymieniiony, klocki z tarczmii przod nowe klocki tyl nowe plyny wszystkie lekko przed maxem ( hamulcowy, plynu chlodzacego, wspomagania, spryskiwacza) hamulce hamuja bdb zero innych problmeów tylko ten komunikat.
zna ktos mozliwa przyczyne ?? lub co jeszcze mozna sprawdzic?
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
powiedzcie mi czy korek z czujnikiem w zbiorniczku powiniien byc w calosci czy jest skladnay z dwoch czesci....... bo w etce wydaje mi sie ze jest jako calosc a u mnie w aucie i wjednej aukcji na allegro jest tak ze jest z dwoch czesci
na tej aukcji zdjeci enumer 30
link
na tej aukcji zdjeci enumer 30
link
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
tomekzabrze, a sprawdzałeś czujnik ręcznego, może tam gdzieś kable nie stykają
ps. równie dobrze może to być inna awaria nie związana z okablowaniem, np. serwa hamulców albo być może ABS-u

ps. równie dobrze może to być inna awaria nie związana z okablowaniem, np. serwa hamulców albo być może ABS-u

Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 13:38 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt: