Golf II 1,8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Golf II 1,8 RP
Witam mam taki dziwny problemik a mianowicie golfik stoi ostatnio na dworze i mam taki objaw ze w nocy sam sie włączy wentylator chłodnicy i chodzi aż sie aku rozładuje dzis wymieniłem ten czujnik dwubiegowy który jest wkrecony do chłodnicy i sprawdzam może sie nie włączy czy ten obwód w moim 1,8 RP idzie jeszcze przez jakis przekaznik czy bezposrednio steruje wentylatorem ten czujnik?? dziękuje za podpowiedz
-
- Ma gadane
Re: Golf II 1,8 RP
ten czujnik w chłodnicy włącza wentylator i tylko on mogł nawalic jak piszesz ze wymieniłes to powinno byc okRompol pisze:Witam mam taki dziwny problemik a mianowicie golfik stoi ostatnio na dworze i mam taki objaw ze w nocy sam sie włączy wentylator chłodnicy i chodzi aż sie aku rozładuje dzis wymieniłem ten czujnik dwubiegowy który jest wkrecony do chłodnicy i sprawdzam może sie nie włączy czy ten obwód w moim 1,8 RP idzie jeszcze przez jakis przekaznik czy bezposrednio steruje wentylatorem ten czujnik?? dziękuje za podpowiedz
przeciez kolega ROMPOL napisał że wymienił czujnik odpowiedzialny za właczanie/wyłączanie wentylatora, pytanie jest czy wentylator jest bezpośrednio sterowany z tego czujnika czy jeszcze za posrednictwem przekaxnika ????igor002 pisze:no a czujnik temperatury który załancza chłodnice sprawdziłeś? moze dostał po dupie w mrozy i sie załancza.
wiesz wydaje mi sie że jest sterowany bezpośrednio z tego czujnika , żaden przekaźnik nie uruchamia raczej wentylatora, ale nie jestem pewny tego na 100%
- Paweł Marek
- V.I.P.
w moim Vento to jest przekaźnik pod zbiorniczniem płynu chłodzącego (sterowany włącznikiem z chłodnicy i czujnikiem temp. oleju) ale w dwójce GU nie miałem. Moze jednak w jakichś innych modelach były. Miałem kiedyś taki kłopot v Vento że się sam włączał, a przyczyną była woda która dostała się do tego przekaźnika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.