elektryczne szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

elektryczne szyby

Post autor: jablonski89 » sob wrz 12, 2009 19:55

kolega ma nastepujacy problem w swoim mk3. tylne elektryczne szyby aby otworzyc trzeba klikac, bo jak sie przytrzyma to uchylaja sie na 4cm i dalej nie ida. ponowne wcisniecie pomaga, ale znow na 4 cm. pozatym prawa tylna szyba mozna zamykac szyberdach. w czym tkwi problem. slyszalem ze moze to byc wina modulu komfortu, ale watpie zeby byl ow modul w mk3 z 93r. filmik obrazuje problem
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony sob wrz 12, 2009 19:56 przez jablonski89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob wrz 12, 2009 19:59

Nie działają hallotronowe czujniki obrotów silniczków. Trzeba je przygiąć bliżej magnesów wirujących na wale silniczka. Poradę o wszystkim masz w faq, a ja opisałem jeszcze tu co mozna zrobić: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53280

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
jablonski89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: jablonski89 » sob wrz 12, 2009 20:01

czyli otwieranie na raty po 4cm rozwiazane. a wczym jest przyczyna ze mozna zamykc tylnia prawa szyba szyberdach??

VAG-COM oraz Poski VAG; sluze pomoca

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob wrz 12, 2009 20:02

a z tym dachem to szukaj zwarcia kabli w wiązce do drzwi - kabel sterujący domykaniem dachu ma kolor czarno zielony, ale możliwe że sam moduł w tych drzwiach jest uszkodzony

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Viteq
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Viteq » ndz wrz 13, 2009 10:06

Paweł Marek pisze:Nie działają hallotronowe czujniki obrotów silniczków. Trzeba je przygiąć bliżej magnesów wirujących na wale silniczka. Poradę o wszystkim masz w faq, a ja opisałem jeszcze tu co mozna zrobić: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53280
ja mam tak że prawa przednia szyba otwiera sie i zamyka tak skokowo. Chociaż czasem jak ma dobry humor to jej sie odwidzi i jakiś czas działa płynnie.... problem tkwi w tym samym?

Abre los ojos....

[img]http://images44.fotosik.pl/112/14cebc634ee6b3bf.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 13, 2009 11:07

Viteq pisze:problem tkwi w tym samym?
na 100 procent, no może na 99
.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”