Problem z układem elektrycznym - GOLF III.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z układem elektrycznym - GOLF III.
Witam
Mam problem z układem elektrycznym.
Po włączeniu zapłonu na chwile (ok. 1s) gasną wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej po czym z pod kierownicy słychać dziwny szmer/trykanie i na nową się zapalają.
W momencie gdy próbuję uruchmić silnik ponownie wszystkie kontrolki gasną (oczywiście silnik ani drgnie), nastepnie słychać dziwne trykanie i kontrolki na desce sie zapalają.
Jest to slinik 1.6 z instalacją gazową.
Odnosze wrażanie, że jest to zwarcie w instalcji elektrycznej, jednak trudno mi je zlokalizować.
Wczesniej miałem problem z immo. i jak nie szczytywał kody wystarczyło lekko puknąć w kolumnę kierowniczą - może to miało jakiś wpływ.
Z góre bardzo dziękuję za porady.
POZDRAWIAM
Mam problem z układem elektrycznym.
Po włączeniu zapłonu na chwile (ok. 1s) gasną wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej po czym z pod kierownicy słychać dziwny szmer/trykanie i na nową się zapalają.
W momencie gdy próbuję uruchmić silnik ponownie wszystkie kontrolki gasną (oczywiście silnik ani drgnie), nastepnie słychać dziwne trykanie i kontrolki na desce sie zapalają.
Jest to slinik 1.6 z instalacją gazową.
Odnosze wrażanie, że jest to zwarcie w instalcji elektrycznej, jednak trudno mi je zlokalizować.
Wczesniej miałem problem z immo. i jak nie szczytywał kody wystarczyło lekko puknąć w kolumnę kierowniczą - może to miało jakiś wpływ.
Z góre bardzo dziękuję za porady.
POZDRAWIAM
TRAMSI
- Paweł Marek
- V.I.P.
najprawdopodobniej masz do wymiany kostkę stacyjki, mnóstwo porad o tym znajdziesz jak wymienić. Temat nie tyczy się LPG przenosze go na dział oólnotechniczny
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Instalacja elektryczna - GOLF III
Odłączyłem stacyjke i spróbowałem odpalić samochód łącząc przewody w kostce;
Odpowiednio
30, S , 15 , X.
Pozostały te same objawy, samochód wciąż nie odpala.
Dziwnie zachowują się kieruknki, jeden (lewy) miga nomalnie, natowmist prawy 3 razy szybciej.
Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Odpowiednio
30, S , 15 , X.
Pozostały te same objawy, samochód wciąż nie odpala.
Dziwnie zachowują się kieruknki, jeden (lewy) miga nomalnie, natowmist prawy 3 razy szybciej.
Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
TRAMSI
- Lukasz_mk2
- Forum Master
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury