problem z sila swiecenia migaczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z sila swiecenia migaczy
Chodzi o sile swiecenia sie przednich migaczy, glownie te w zderzaku, ale co do tylnych tez mam pewne zastrzezenia. Sila swiecenia jest dosc slaba, wlaczony migacz swieci, ale jakby sie rozzazal, nie ma takiego typowego "cykniecia" zarowki i od razu blyskawicznego gasniecia, rozciaga sie to jakby w czasie.
Domyslam sie ze to pewnie cos z napieciem, gdzies moga byc jakies styki zasniedziale, ale szczerze mowiac nie mam pojecia gdzie szukac, stad moje pytanie
zaznaczam ze wszystkie zarowki sa sprawne
wiem, ze to moze sie wydawac drobiazg, ale z racji, ze mam bzika na punkcie swojego auta i chcialbym by wszystko w nim dzialalo jak nalezy bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu problemu
Domyslam sie ze to pewnie cos z napieciem, gdzies moga byc jakies styki zasniedziale, ale szczerze mowiac nie mam pojecia gdzie szukac, stad moje pytanie
zaznaczam ze wszystkie zarowki sa sprawne
wiem, ze to moze sie wydawac drobiazg, ale z racji, ze mam bzika na punkcie swojego auta i chcialbym by wszystko w nim dzialalo jak nalezy bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu problemu
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 09:16 przez misicki, łącznie zmieniany 1 raz.
Hehehe, to juz znam dwa przekazniki roznica miedzy przodem a tylem jest kolosalna, wiec na bank z przednimi w zderzaku cos jest nie tak. znalazlem przekaznik z nubiry na allegro i niby wyglada tak samo, moze bedzie dzialal w golfie...
moze podpowie ktos czy taki myk zda egzamin? w koncu 20 zl piechota nie chodza
postaram sie nagrac jakis filmik w weekend, to wrzuce
moze podpowie ktos czy taki myk zda egzamin? w koncu 20 zl piechota nie chodza
postaram sie nagrac jakis filmik w weekend, to wrzuce
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przekaźnik ma mieć na obudowie numer 21 lub też 22 (to wersja z oryginalnie wbudowanym hakiem dla przyczepy!). Pasuje ze wszystkich wozów grupy VW, więc Skoda, Seat czy Audi, byle z tamtych mniej-więcej lat.
Ale to nie przekaźnik a zabrudzone styki "po drodze" prądu: złącze nad chłodnicą, oprawki żarówek, połączenie z masą (pod akumulatorem); to tak na rozgrzewkę, bo można jeszcze przeczyścić wtyki (A1 i A2) w skrzynce bezpieczników itd...
Ale to nie przekaźnik a zabrudzone styki "po drodze" prądu: złącze nad chłodnicą, oprawki żarówek, połączenie z masą (pod akumulatorem); to tak na rozgrzewkę, bo można jeszcze przeczyścić wtyki (A1 i A2) w skrzynce bezpieczników itd...