Problem z postojówkami!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z postojówkami!!
Witam tak jak w temacie napisłem mam problem ze światłami postojowymi. myślałem że żaróweczki sie spaliły ale jak wymieniłem na nowe to tak samo nic niedziała tz. postojówki nieświecą nadal. Sprawdziłem nowe żarówki i są sprawne natomiast do kostek niedochodzi napięcie !! Co możebyć przyczyną ?? Może ktoś wie ?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przepalenie bezpiecznika, uszkodzenie wyłącznika klawiszowego na tablicy, brak prądu na czerwonym kablu dochodzącym do tegoż wyłącznika (styk 30).
Manetki nie biorą w tym połączeniu udziału!
...ale właśnie: ponieważ postojowe wykorzystują inny obwód zasilania - niech Kolega zrobi taką próbę: po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i wyłączeniu wszystkich świateł wyłącznikiem - proszę włączyć manetkami postojowe (czyli jak gdyby kierunkowskaz lewy a potem prawy).
To sprawdzi żarówki i bezpieczniki.
Manetki nie biorą w tym połączeniu udziału!
...ale właśnie: ponieważ postojowe wykorzystują inny obwód zasilania - niech Kolega zrobi taką próbę: po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i wyłączeniu wszystkich świateł wyłącznikiem - proszę włączyć manetkami postojowe (czyli jak gdyby kierunkowskaz lewy a potem prawy).
To sprawdzi żarówki i bezpieczniki.
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 21:52 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.