zaleca hehe ciekawe co na to producenci tych seryjnych amorówW_I_T_E_K pisze:Springi eibacha można zakładać na seryjne amorki.
Producent zaleca takie rozwiązanie.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
zaleca hehe ciekawe co na to producenci tych seryjnych amorówW_I_T_E_K pisze:Springi eibacha można zakładać na seryjne amorki.
Producent zaleca takie rozwiązanie.
Można zakładać, jep. Tylko trzeba mieć świadomość, że amortyzator wysra się szybciej, niż powinien. Jeśli ktoś ma tego świadomość i zakłada, wszystko jest okej. Gorzej, gdy zakłada i potem ma pretensje, że pożył za krótko (z niewiedzy, z ignorancji, Bóg wie czego jeszcze).Springi eibacha można zakładać na seryjne amorki.
Producent DOPUSZCZA takie rozwiązanie, a nie zaleca. Proszę wejść na stronę Eibacha i przeczytać CO ZALECA Eibach. Oszczędzę Ci czasu - Eibach zaleca montaż amortyzatorów PRO-DAMPER.Producent zaleca takie rozwiązanie.
Oczywiście. B6 są dedykowane do sprężyn fabrycznych. W moim poście pisałem o B8 - ot taka niewielka róznica.W_I_T_E_K pisze:B6 nie mają krótszego skoku tłoczyska są tylko twardsze od B4.
Dokładnie.MAPET pisze:zaleca hehe ciekawe co na to producenci tych seryjnych amorów
Masz B4 i Eibacha, okej. Wszystko śmiga dobrze, okej. Ile km zrobiłeś na tym setupie? Daj Ci Boże jak najdłużej, luzik.W_I_T_E_K pisze:Ja mam B4 na eibachach -35 i jest super , nic nie dobija a ni nie obciera. Co zmieniły by amory B6 ?
Napisz jeszcze raz, czego oczekujesz. Chcesz zawieszenie sportowe, czy zwykłe i jakie chcesz na to przeznaczyć środki.Czarny87 pisze:a, z tych firm dało by cos rade wybrać czy w jakim sa poziomie tak mniej wiecej do tych co piszecie:D
Przecież kit MTS, czyli kompletny zestrojony zestaw kosztuje 700 pln. Są tam dobrane ze sobą springi i amorki, które mają "ręce i nogi". Według mojej "gadki" nie ma konieczności wydania 3-4 tysięcy. Luzik, temat odpuszczam, bo widzę z kim mam do czynienia (bez urazy).W_I_T_E_K pisze:Żeby było git wg. twojej gadki to 3-4 tysiące trza by było wydać na same springi + amory.
Nie no spoko ty jesteś fachman i specjalista , ja się na rzeczy nie znam.Luzik, temat odpuszczam, bo widzę z kim mam do czynienia (bez urazy).
Rozejrzyj się za KYB, lub Bilsteinem B4.Czarny87 pisze:nom chcial bym jakies zamienniki tak by nie ze sportowe czy obnizane bo i tak mi nisko a pracuje w geodezji i czrasem musze gdzieś w boczne drogi niestety:(((((
Spróbuj podjechać jeszcze do inne stacji diagnostycznej, bo Twój diagnosta chyba źle się poczuł.na komputerze mu wyskoczylo: 13% uwaga niebezpieczeństwo ale powiedział że nic???????
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości