Witam.
pare dni temu zauważyłem, że po otwarciu maski jedna "część" amortyzatora, a konkretnie prawa, wystaje znacznie wyżej niż lewa (jakieś 2cm). Ponadto mam wrażenie że po prawej stronie mam delikatnie niższe zawieszenie z przodu (właśnie o te 2cm). Mój mechanik rzucił diagnoze, że do wymiany są "podusZki na amortyzatorze - koszt 60zł za strone". Wymieniłbym to, i odżałował te 120zł, ale najwcześniej majster ma czas w następnym tygodniu, a ja dzisiaj ok 19 mam w planach jechać w bieszczady. I tutaj moje pytanie:
Co grozi mi za jazde w takiej sytuacji? czy koło może się zerwać? czy samochód będzie gorzej się prowadził?
Jak na razie nic nie ściąga, nie tłucze, i poza aspektem wizualnym, to chyba nic mu nie jest.
Jak "wyczuć" chwile przed ew poważniejszą awarią, żeby w pore się zatrzymać? da to jakieś charakterystyczne dźwięki/bicia? do zrobienia mam tylko 300km, więc mam nadzieje że objade jakoś.
Z góry dzięi za pomoc, na forum będę jeszcze raz przed wyjazdem, koło 17-18
Poduszka na amortyzatorze?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Poduszka na amortyzatorze?
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 09:18 przez Shmatan, łącznie zmieniany 1 raz.
raczej nieShmatan pisze:czy koło może się zerwać?
mozliweShmatan pisze:czy samochód będzie gorzej się prowadził?
bo masz krzywo postawiony i kola krzywo stoja i moze opone zdzierac bardziej z 1 strony i sciagac auto ale nie musi...
nie da sie nic takeigo wyczuc ... jak ci amorek wyjdzie przez maske to wtedyShmatan pisze:Jak "wyczuć" chwile przed ew poważniejszą awarią, żeby w pore się zatrzymać? da to jakieś charakterystyczne dźwięki/bicia?

ogolnie nie wiem w jakim stanei ta poducha ale z tego powodu to raczej nic sie nie stanie
warto jednak szybko wymienic
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !