Przepraszam jesli nie tutaj pisze, ale nie moge znalezc odpowiedniego działu do tego problemu.
Otoz, kilka dni temu cos sie powaliło w elektryce, po właczeniu swiateł, włacza sie kontrolka ogrz. tylnej szyby, gdy na właczonych swiatłach właczam tylna wycieraczke, to mrugnie kontrolka od pozycji, a wycieraczka nie rusza sie, przekaznik chodzi.
Do tego radio mi pozera nie całe 0,2A, tak ze po nocy nie ma mowy o odpaleniu.
I teraz, problem w tym ze nie wiem za co sie wziac, bo nie znam tej instalacji, ale moze ktos podpowie, moze w tych modelach cos jest typowego co robi takie jaja?
Bo sam nie wiem co sie stało, czy moze masy nie ma, ale to by ppradu nie jadło.
Po odłaczeniu radia, pobor pozostaje 0,06A, tylko wyswietlacze w zegarach, po odłaczeniu ich pobor jest zerowy.
Problem z elektryka, i znaczny pobor pradu, na postoju?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Luknij na przewody w gumowym łączeniu klapy bagażnika z budą, może tam się przewody przetarły i jest zwarcie. Na pewno już ktoś opisywał taki problem na forum bo pamiętam że czytałem, spróbuj poszukać.Magik123 pisze:Otoz, kilka dni temu cos sie powaliło w elektryce, po właczeniu swiateł, włacza sie kontrolka ogrz. tylnej szyby, gdy na właczonych swiatłach właczam tylna wycieraczke, to mrugnie kontrolka od pozycji, a wycieraczka nie rusza sie, przekaznik chodzi.