Problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stopczyk26
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem z centralnym zamkiem
Witam. Tak jak w temacie mam problem z centralnym zamkiem. Do wczoraj wszystko było ok. Dzisiaj jak wsiadałem do auta to centralny już się nie otworzył i teraz muszę otwierać każde drzwi z osobna. Posprawdzałem wszystkie połączenia kabli i napięcia i wydaje mi się że jest dobrze ale jednak dalej nie działa. Czy ktoś ma pomysł co może być przyczyną tego że tak nagle przestał działać? Dodam że centralny jest elektryczny. Za wszelkie porady z góry dzięki. Może coś trzeba jeszcze sprawdzić żeby postawić jakąś diagnoze? Jeśli tak to piszcie co a ja sprawdze i napiszę o wynikach.
siłownik master jeśli masz taki to ma 5 kabli na pewno jest zielony i niebieski, je zostaw w spokoju... interesować cie powinny 3 pozostałe przewody, biały brązowy i jeszcze jakis koloru nie pamiętam... na jednym z tych trzech powinien być cały czas potencjał MASY a na dwóch pozostałych powinna się pojawiać się na przemian masa. Jak zamykasz to na jednym z nich pojawia się masa a jak otwierasz to na drugim... Łapiesz?? W masterze jest zwykły przełącznik który przenosi masę na odpowiedni przewód, który uruchamia centralkę od centralnego, aby dała na przewód zielony i niebieski odpowiednią polaryzację: zamknięcie to + na zielony i - na niebieski, otwarcie - - na zielony, a + na niebieski.
jeśli masa będzie się przełączać przy siłowniku, sprawdź też blisko centralki (wyeliminujesz wadę przewodów); potem sprawdź sam sterownik centralnego...
czy masz autoalarm i sterujesz zamkiejm z pilota??
jeśli masa będzie się przełączać przy siłowniku, sprawdź też blisko centralki (wyeliminujesz wadę przewodów); potem sprawdź sam sterownik centralnego...
czy masz autoalarm i sterujesz zamkiejm z pilota??
- stopczyk26
- Użytkownik
- Kontakt: