JAK ZAMOCOWAĆ POMPE WSPOMAGANIA?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
JAK ZAMOCOWAĆ POMPE WSPOMAGANIA?
Wsadzilem do JR(CY) wspomaganie od benzyny i nie wiem dlaczego jak zakładam pasek to styka się z kołem pasowym od pompy wody. Nie wqiem czy mam za krotkie łapy czy cos. Jak by ktoś miał to niech szybciutko podzuci mi zdjecia albo schemat jak powinna być zamocowana pompa i łapy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
prawdopodobnie masz nie ta pompę co potrzeba, i koło pasowe jej za mało wystaje, a pasek idzie po skosie. Czy trzeba samo inne kółko pasowe do pompy czy inną pomę - tego nie wiem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Gacu16, bo oryginalnie w JR pasek od wspomy idzie z wału na pompe wody i dopiero na wspomaganie )
wszystko da sie objeść jeśli zamówisz sobie krótszy pasek i z wału puścisz go prosto na wspomaganie tylko musisz ustawić podkładkami dystansującymi tak byś miał oba kła (od wspomy i wału) w jednej lini by Ci pasak nie zcierało
uśiądź przy tym pomyśl co Ci napisałem a zrozumiesz
wszystko da sie objeść jeśli zamówisz sobie krótszy pasek i z wału puścisz go prosto na wspomaganie tylko musisz ustawić podkładkami dystansującymi tak byś miał oba kła (od wspomy i wału) w jednej lini by Ci pasak nie zcierało
uśiądź przy tym pomyśl co Ci napisałem a zrozumiesz