nie działa podświetlenie całej deski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie działa podświetlenie całej deski
Witam, tak jak w temacie nie działa podświetlanie całej deski, wszystkie kontrolki zapalają się i gasną tak jak należy, może ktoś spotkał się z takim problemem? Co może być tego przyczyną? Golf Mk4.
VW JEST BOGIEM, AUDI NAŁOGIEM, TDI PODSTAWĄ A QUATTRO ZABAWĄ !!!
Tak i wszystkie są OKbelcho99 pisze:sprawdzałeś bezpieczniki?
[ Dodano: 08 Wrz 2009 11:49 ]
Ale wyłącznik świateł jak jest w pozycji neutralnej to podświetla się na czerwono a jak włączę światła to gaśnie.kiss pisze:czesto włącznik swiatelmaly919 pisze:Co może być tego przyczyną?
Pokrętło sprawdzałem i nic a kupiłem go wczoraj i już bez podświetlenia był.belcho99 pisze:a nie bawiłeś sie przypadkiem takim pokrętłem od ręcznej regulacji jasności podświetlenia? moze jest skręcone na minimum albo szwankuje? tam był szukał przyczyny
a to ci się nagle zrobiło ci czy juz kupiłeś bez podświeltenia?
bezpieczniki sprawdzałem sugerując się tą stronką http://www.vwgolf.pl/?page_id=711belcho99 pisze:podepnij pod vaga, może coś wykryje, bo tak to cięzko zgadnąć, a wszystko inne działa? może byc jeszcze bezpiecznik w złe miejsce wetknięty, sam tak kiedyś przypadkiem zamieniłem
a który u Ciebie odpowiada za podświetlenie?
[ Dodano: 08 Wrz 2009 12:08 ]
Włącznik od regulacji podświetlenia czy od włączania świateł??kiss pisze:maly919, rozbierz włącznik, przeczyść styki, bo mogą być zaśniedziałe powinno pomóc
OK spróbuję dzisiaj, zobaczymy czy pomoże a zerknijcie na ten schemat w linku co podalem, który bezpiecznik powinien odpowiadać za podświetlenie deski?kiss pisze:wlacznik swiatel
wciskasz mocno pokrętło, przekręcasz w prawo i wyciągasz, odpinasz wtyczke
[ Dodano: 09 Wrz 2009 08:36 ]
Założyłem dzisiaj przełącznik od świateł kolegi i nic to nie dało - także przełącznik odpada.
[ Dodano: 11 Wrz 2009 08:08 ]
Problem rozwiązany
Powodem był niedziałający dimmer od regulacji podświetlenia deski, wczoraj założyłem nowy i wszystko jest OK
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 08:08 przez maly919, łącznie zmieniany 2 razy.