lakierowanie aluminium
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
lakierowanie aluminium
kurcze chlopaki doradzcie cos normalnie nikt nie chce podjac sie polerki moich felg, kazdy twierdzi ze mu sie to nie oplaca bo za duzo roboty itp, hmmm felgi ?? no coz nie sa zbyt latwe do wypolerowania, nie mam fotki ale jak ktos kojarzy AVUS VW orginalne (takie czarno srebrne) to bedzie wiedzial. Wiec doszedlem do wniosku ze skoro nikt nie chce tego zrobic a to napradwde wyglada na dosc skomplikowana robote, to postanowilem je polakierowac na czarno badz na srebrno i teraz pytanie moje brzmi:
CZY MUSZE JE TAK SAMO DOKLADNIE CZYSCIC ABY POZBYC SIE NAJMNIEJSZYCH RYSEK CZY WYSTARCZY JE DOBRZE OBEDRZEC Z FARBY LADNIE WYPROWADZIC ABY NIE BYLY TO GORY I DOLINY I PO PROSTU PRYSNAC LAKIEREM ??
CZY MUSZE JE TAK SAMO DOKLADNIE CZYSCIC ABY POZBYC SIE NAJMNIEJSZYCH RYSEK CZY WYSTARCZY JE DOBRZE OBEDRZEC Z FARBY LADNIE WYPROWADZIC ABY NIE BYLY TO GORY I DOLINY I PO PROSTU PRYSNAC LAKIEREM ??
lakierowanie aluminium w zasadzie nie rózni sie niczym od lakierowania elementów stalowych , trzeba tylko zastosować specjalny podkład do aluminiowego podłoża, spytaj w dobrym sklepie z akcesoriami lakierniczymi do aut, napewno będa wiedzieli o co chodzi. Kumpel miał aluski w Golfinie pomalowane na biało, stosował własnie specjalny podkład i lakier akrylowy , nie jestem pewnien tylko czy do samego akrylu nie stosował jeszcze jakiegos dodatku, i aluski śmigały ładnych pare lat i ani śladu uszkodzeń czy odprysków lakieru - wygladały cały czas jak dopiero co malowane!
A przygotowanie felg do malowania do żadna filozofia, wymaga tylko troche pracy i cierpliwości, żeby efekt koncowy był taki jak trzeba!
A przygotowanie felg do malowania do żadna filozofia, wymaga tylko troche pracy i cierpliwości, żeby efekt koncowy był taki jak trzeba!
- robal264
- Kontakt:
nie no konkretnie to chodzi o ta czynnosc przygotowania, czy musi byc tak idealnie dokladna jak pod przy polerce czy wystarczy zrobic powierzchnie na gladko bez wiekszej filozofii ??
A kolorek bialy koledzy preferuja czy nie bardzo ??
Nie mowie ze mi sie nie chce czysci na blysk tylko ze to moze by problem przy tych felach
A kolorek bialy koledzy preferuja czy nie bardzo ??

Nie mowie ze mi sie nie chce czysci na blysk tylko ze to moze by problem przy tych felach

wystarczy że całą powierzchnie dobrze zmatujesz, nie musi byc zrobione dosłownie na "lusterko" , ale jednoczesnie żeby nie było jakiś głębokich rys bo po lakierowaniu wszystkie nierówności bedzie widać, ale nie pieść się tak z tym przygotowaniem do malowania, bo felga to nie karoseria na której każda skaze widać z 10 metrów!
A co do koloru to sprawa gustu , a o gustach sie nie dyskutuje (każdemu sie podoba inaczej)
A co do koloru to sprawa gustu , a o gustach sie nie dyskutuje (każdemu sie podoba inaczej)
- robal264
- Kontakt:
no czyli sysko jasne niedlugo przyznam punkty za pomoc ale zanim to, to jeszcze tylko pozostala mi sprawa lakieru:) czy jak np kupie lakier w Motipie zaluzmy ze bedzie kosztowal okolo 25zl za puszke plus tam podklad itp ale konkretnie to chodzi o lakier, wystarczy taki czy musze szukac czegos drogiego lepszego ??
-
- Forum Master
1 zasa zadnych sprajow itp!! tylko pistolet badz tez proszkowo!
po 2 chcesz zby ladnie wygadalo to poswiec te chwile i ladnie zmatow papierm np 400 pozniej 600 i 800 moze nawet daj podkald i lakier.... nei wiem jakei to motipa maja lakiery...
oby tylko nei w sprayu! 
po 2 chcesz zby ladnie wygadalo to poswiec te chwile i ladnie zmatow papierm np 400 pozniej 600 i 800 moze nawet daj podkald i lakier.... nei wiem jakei to motipa maja lakiery...

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

no dopada i to bankowo!!! to jzu wtedy lepiej zostaw jak jest!! a jak masz tyle czasy to sam wypolerowac nie mozesz?

ale po co chesz malowac fele po polerce? nie maluje sie raczej tego! bo to tracisz polysk! wystarczy tylko dbac tzn myc dosc czesto .. im czesciej tym latwiej domyc.. a ew co roku przepolweorwac polerka a to juz nie robota w porowaniu do jechania papierem za 1 razem 
chyba ze jezdzisz an tych felach zima?
pzdr

chyba ze jezdzisz an tych felach zima?
pzdr

- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przeczytaj caly ten temat a dowiesz sie wszystkiego
http://cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?p=17980#17980
http://cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?p=17980#17980