[MK3] Szczelina w hokeju GTI
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- kraja87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
może być też tak że zderzak nie jest ori, wtedy przy dokładce też zamienniku nie ma szans żeby się zgrało.
Ja miałem taką sytuację że przy zakupieniu ori dokładki, okazało się że mam zderzak zamiennik bo nie pasuje jest za szeroka.
Także jedyny sposób to orginalny zderzak i do tego orginalna dokładka- wtedy powinno pasować
Ja miałem taką sytuację że przy zakupieniu ori dokładki, okazało się że mam zderzak zamiennik bo nie pasuje jest za szeroka.
Także jedyny sposób to orginalny zderzak i do tego orginalna dokładka- wtedy powinno pasować

Golf sprzedany, ale w planie powrót do VW :) Chwilowo Mondeo kombi w dieselku :)
Aby rozwiać wszelkie wątpliwości zdjąłem zderzak i dokonałem dokładnej przymiarki zakupionych hokei.
zderzak to orginał:

Retova trudniej było wpiąć, bo ma solidniejsze mocowania ale po zdjęciu zderzaka był latwy dostep wiec poszlo łatwo no i tak się prezentuje:

a tak wygląda JOM:

Dodam, że oba hokeje zostały dokładnie wpięte nie ma takiej opcji, że szczelina wynika z niedokładnego zamocowania. Jak widać Retov zdecydowanie lepszy od JOMa, poza tym JOM ma słabe mocowania i można go odpiąć bez użycia większej siły. Biorąc pod uwagę info od kolegów, że ORI też potrafi pokazać szczelinkę, zostaję przy Retovie, chyba, że będę miał kiedyś możliwość przymiarki ORI hokeja. Dziwi trochę fakt tej szczeliny bo np hokej standardowy, podróba, pasuje u mnie idealnie.
zderzak to orginał:

Retova trudniej było wpiąć, bo ma solidniejsze mocowania ale po zdjęciu zderzaka był latwy dostep wiec poszlo łatwo no i tak się prezentuje:

a tak wygląda JOM:

Dodam, że oba hokeje zostały dokładnie wpięte nie ma takiej opcji, że szczelina wynika z niedokładnego zamocowania. Jak widać Retov zdecydowanie lepszy od JOMa, poza tym JOM ma słabe mocowania i można go odpiąć bez użycia większej siły. Biorąc pod uwagę info od kolegów, że ORI też potrafi pokazać szczelinkę, zostaję przy Retovie, chyba, że będę miał kiedyś możliwość przymiarki ORI hokeja. Dziwi trochę fakt tej szczeliny bo np hokej standardowy, podróba, pasuje u mnie idealnie.
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
joma miałem nietypowego - pisało na nim jom germany i był wykonany z PP (nie tak jak te dostępne w Polsce z ABSu), na retov-ie pisało, że wyprodukowany w argentynie (nie wiem jak na tych z allegro, ja kupowałem na giełdzie)...
golfa mam '92 a hokej jakoś '95
ps. zderzak mam oryginalny
golfa mam '92 a hokej jakoś '95
ps. zderzak mam oryginalny
Ostatnio zmieniony sob wrz 05, 2009 17:57 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
musi to być jednak wina hokei a nie zderzaka bo chocby standardowa podróba leży jak należy, po zakupie samochodu mialem standardowy hokej ORI i też było idealnie
Ostatnio zmieniony sob wrz 05, 2009 19:59 przez Adam.M, łącznie zmieniany 1 raz.