wskakuje na wysokie obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
wskakuje na wysokie obroty
w golfie 2.0 8v. obroty wskakuja na 1800 i nie spadaja a jak przegazuje to wraca na swoje miejsce po czym po chwili tez wskakuje na 1800! moze ktos cos pomoze!
..::MÓJ VW::..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=375932
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=375932
- Paweł Marek
- V.I.P.
btk_gti, tak za wiele to pomocy to nie dostałeś. Dobrze, że podałeś typ silnika, szkoda, że nie rocznik. 2E to w zasadzie najprostszy silnik, ale posiadanie przynajmniej miernika i danych kontrolnych, oraz minimum wiedzy było by wskazanie. Gdyby był jeszcze Vag + fejs to była by rewelacja. Gdybyś nie miał danych kontrolnych elementów sterowania silnikiem i miał ambicję znaleźć usterkę samemu to w wolnej chwili mogę coś przegotować i podrzucić na priv'a.
Nie wiem jak to rozumieć. Czy zauważyłeś jakąś prawidłowość?btk_gti pisze:moze to miec powiazanie z uzywaniem hamulca??
JaroW
Witam.. Ja tez mam problem z wysokimi obrotami. gdy odpalę autko to trzyma mi obroty na mniej więcej 2000 tys, i podczas jazdy czasem mi spadają na 1000 tak jak powinno być, ale za jakiś czas znów jest to samo... W dodatku jeszcze ostatnio jezdziłem nim na gazie i potem jak chciałem go przełączyć na benzynę to trzymał mi jeszcze więcej bo a 3000 tys. obrotów i teraz mi tak zostało.. co go odpalę to silnik wskakuje na 3000 tys. Ale na gazie jest zupełnie normalnie.. Co mam zrobić, być może ktoś z was miał kiedyś podobny problem? Proszę o rady.
Orzechwwa
- Paweł Marek
- V.I.P.
napisać w profilu literowe oznaczenie silnika, oraz założyć własny nowy temat o ile masz inny silnik jak autor tematu, a i jeszcze przeczytać regulamin forumorzechwwa pisze:Co mam zrobić,
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.