spalanie- czy jest to mozliwe??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dani3lo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
spalanie- czy jest to mozliwe??
Siemka. Ostatnio zauwazyłem ze jadąc trasa ok 80km spalił mi 13l gazu przy predkosci 120km/h - (nieraz 160 przy wyprzedzaniu) a w miescie mi pali 10l. Wiec mam pytanie czy to jest mozliwe ze na trasie mi spalił wiecej gazu niz jezdzac po miescie? Czy moze cos zle dystybutor nabił??
- Lukasz_mk2
- Forum Master
jak dla mnie to chyba coś źle wyliczyłeś spalanie albo dystrybutor jakiś lewy, jestem teraz na wakacjach nad morzem z domu przejechałem 730km podczas liczenia spalania wychodzi mi non stop koło 9l/100km (LPG) a dystans przebyłem w ok. 8 godzin z 3 przystankami więc wolno nie jechałem. Radze jeszcze raz zrobić pomiar.
Ostatnio zmieniony pt wrz 04, 2009 20:27 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja wiem czy tak od razu musisz szukać problemu? Policz dłużej to spalanie. Moje Vento też ma coś takiego. Jeżdżę co roku na wakacje sporo do chorwacji, i zaobserwowałem że jak nie przekraczam na autstradzie 150 na godzinę a przeciętnie jadę koło 140 to spokojnie mieszczę się w 10 litrach LPG. A jak trochę przyśpieszę i jadę 160-180 to gwałtownie spalanie wzrasta i sięga 13 - 14 litrów. Może trochę pobutowałeś i wyprzedzałeś sto razy 

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
dani3lo na wakacje jeżdżę we wrześniu bo jest taniej, a co do spalania (jestem już w domu) to znowu wyszło mi koło 9L/100km. Jechałem średnio koło 120km/h czasem było 150km/h na autostradzie przy wyprzedzaniu, ale niestety auto już nie nowe i przy tej prędkości jest trochę głośno jak dla mnie. Więc dalej wydaje mi się że 13l to troszkę dużo.