Nie przejmuj się, i tak niewiele byś zyskał skoro masz 1/2 FIS, jeżeli masz produkcji VDO to praktycznie tylko inny wygląd byś miał na nowych zegarach.i d*a ktos sprzatnol mi te zegary z przed nosa
Montaż komputera FIS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witam po raz kolejny oczywiscie mam pytanie. Czy moge wyjac stare zegary i wlozyc nowe a jak nie bede potrafil tego ogarnac to z powrotem wlizyc stare i smigac ????? bo boje sie je troche wyjac bo jak potem nie zadzialaja jak je wloze z powrotem to bedzie kiszka :/ prosze wiec o rade kogos doswiadczonego w tym temacie. Pozdrawiam.
he dzieks za odpoawiedz.
[ Dodano: 07 Wrz 2009 12:32 ]
akcja jest nieslychana zamontowane zostaly nowe zegary 1J5 920 825C na miejsce 1J0 920 826 i przestalu dzialac szyby i centralny zamek a gdy wloze z powrote mstare zegary wszystko dzial atak ja kbylo moze ktos wie o co tu kaman bo ja sie pogubilem
[ Dodano: 07 Wrz 2009 12:32 ]
akcja jest nieslychana zamontowane zostaly nowe zegary 1J5 920 825C na miejsce 1J0 920 826 i przestalu dzialac szyby i centralny zamek a gdy wloze z powrote mstare zegary wszystko dzial atak ja kbylo moze ktos wie o co tu kaman bo ja sie pogubilem
Nie tak dawno przeczytałem cały ten temat, dodatkowo jeszcze montaż MFA i nie żebym miał pretensje, ale rónież chcąc sprawdzić czy nowe zegary są sprawne wypiołem stare na zapalonym aucie i podłączyłem nowe.
Tutaj pytanie za 100pkt, kolejność wyciągania wtyczek ma jakieś znaczenie ?
Ja zaczołem od zielonej i jak tylko wyskoczyła to licznik piszczał przez jakieś 5sek. Sprawdziłem sobie nowy, a po powrocie do starego kontrolka od airbagu nie przestaje świecić... po przekręceniu kluczyka zgaśnie na 0.5sek i świeci cały czas. Klema nie pomogła, a narazie pod kompa się nie wybieram - chyba nie ma się czego obawiać ?
Będe kontynułował zabawe jak tylko dojdą manetki i zdecyduje się na jakiś kabel/vag
Pzdr
Tutaj pytanie za 100pkt, kolejność wyciągania wtyczek ma jakieś znaczenie ?
Ja zaczołem od zielonej i jak tylko wyskoczyła to licznik piszczał przez jakieś 5sek. Sprawdziłem sobie nowy, a po powrocie do starego kontrolka od airbagu nie przestaje świecić... po przekręceniu kluczyka zgaśnie na 0.5sek i świeci cały czas. Klema nie pomogła, a narazie pod kompa się nie wybieram - chyba nie ma się czego obawiać ?
Będe kontynułował zabawe jak tylko dojdą manetki i zdecyduje się na jakiś kabel/vag
Pzdr
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ja sprawdzalem swoje identycznie i mialem to samo ... zgasilem ja vagiem... wyskoczyla jako sporadyczny blad....owies pisze:Ja zaczołem od zielonej i jak tylko wyskoczyła to licznik piszczał przez jakieś 5sek. Sprawdziłem sobie nowy, a po powrocie do starego kontrolka od airbagu nie przestaje świecić... po przekręceniu kluczyka zgaśnie na 0.5sek i świeci cały czas.
no chyba jesli swieci to znaczy ze nie dziala... i jak bedziesz mial (niedaj ... odpukac w niem... itd.) dzwona to sie nie otworzy ...chyba nie ma się czego obawiać ?
[ Dodano: 12 Wrz 2009 02:50 ]
ja mam takie zegary ale nie rozumiem bo przeciez sam wkleiles ich zdjeciaQbsztyk pisze:Mam taka prośbę do posiadaczy liczników z bory w wersji sport 1J5 920 826C 1/2 FIS czy mogliby mi zrobić zdjęcie lub rozpiskę ikonek na tarczach i powyżej FISa??
ex: MK4 245 km/460nm
Nie chce zakładać nowego tematu, a mam takie pytanko. Czy można coś zrobić z FIS żeby lepiej świecił, problem mam taki, że gdy wsiadam do autka i jadę trochę to wyświetlacz świeci wyraźnie ale po jakimś czasie już większość linijek jest słabo podświetlona, tzn widać je ale tak jakby brakło tam światła trzeba się przyglądać, a jak świeci słonko to wtedy już nic nie zobaczę. Nie chciałbym wymieniać całego licznika bo z tym trochę zachodu jest, może można wymienić tylko wyświetlacz FIS, można to zrobić np tak jak w telefonach komórkowych ? Czy trzeba się wybierać do elektryka no i czy wogóle to pomoże? Będę wdzięczny za pomoc bo zaczyna się to robić irytujące mieć FIS a prawie nic na nim nie widzieć
na allegro jest gosc co naprawia te wyswietlacze... wpisz osbie w google naprawa fis to moze znajdziesz kogos ze swojej okolicy ... na allegro widzialem tez same wyswietlacze ale nie wiem kto sie podejmie go wymienic wtedy ...manik01 pisze:oże można wymienić tylko wyświetlacz FIS, można to zrobić np tak jak w telefonach komórkowych ?
Dwa błędy w liczniku, jeden w poduszkachxander_88 pisze: ja sprawdzalem swoje identycznie i mialem to samo ... zgasilem ja vagiem... wyskoczyla jako sporadyczny blad....
Zastanawiam się czy różnice między vag tacho a vag com`em są tylko programowe czy kable fizycznie (elektronika/wyprowadzenia na port diag) są inne?
Pozdrawiam i dziękuje za wskazówki.
ja po przekladce i "wystrojeniu" mam jeden nadal ... chyba dotyczacy szyny can .... ale nic sie przez to nie dzije ... poprostu sobie jestowies pisze:Dwa błędy w liczniku, jeden w poduszkach
owies pisze:Zastanawiam się czy różnice między vag tacho a vag com`em są tylko programowe czy kable fizycznie (elektronika/wyprowadzenia na port diag) są inne?
hmmm chyba sam kabel ma wiecej "aktywnych pinow" czyli jak zajzysz we wtyczke to masz tylko kilka wyjsc ... a jak ostatnio wpadl do mnie kumpel .. tez z vag-comem ale byl kupiony z innym oprogramowaniem i robil chyba wiecej zabiegow to mial prawie wszystkie wyjscia zajete ... a napewno wiecej od mojego ...
Przypominając sobie Grega kombajn to tez chyba zmienia kable miedzy poszczególnymi zabiegami ...
Ostatnio zmieniony pn wrz 14, 2009 20:22 przez xander_88, łącznie zmieniany 1 raz.
Udało mi się wyszukać, że do vagtacho kable mają troche... "mądrzejszą" elektronike, także sam soft nie wystarczy.xander_88 pisze:hmmm chyba sam kabel ma wiecej "aktywnych pinow" czyli jak zajzysz we wtyczke to masz tylko kilka wyjsc ...
A ja i tak dalej nie mam pewności co kupić, bo chciałbym mieć wszystko
No i też fajnie, bo pewnie tak jest dużo taniej niż z jednego combo kabla.xander_88 pisze:Przypominając sobie Grega kombajn to tez chyba zmienia kable miedzy poszczególnymi zabiegami ...
pzdr
Ostatnio zmieniony pn wrz 14, 2009 20:56 przez owies, łącznie zmieniany 1 raz.