dolot ABF
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Mam pytanie.Dlaczego w przypadku zastosowania stożka, odmę nie podłącza się do dolotu?Czy to jest ograniczone tylko brakiem wejścia do nieoryginalnej rury dolotowej?
A co do zastosowania tylko samego dolotu na stożku to powiedzmy sobie szczerze.Niektórzy twierdzą że coś tam daje.Ja twierdzę że nie .Jeżeli chodzi o 1-2KM to jest to błąd hamowni (moje badania wahały się w takim zakresie) i jak ktoś nie chce już więcej zainwestować w piecyk to niech wypruje z golfiny wszystko co zbędne,łącznie z tapicerką.To obniży masę i na pewno poprawi dynamikę .W końcu najważniejszy jest wynik dzielenia masy przez moc.Widziałem VR6 bez środka, tylko z fotelem dla kierowcy i wynik tego zabiegu był imponujący-ok 1050 kg! Chylę czoło przed tym gościem.
A co do zastosowania tylko samego dolotu na stożku to powiedzmy sobie szczerze.Niektórzy twierdzą że coś tam daje.Ja twierdzę że nie .Jeżeli chodzi o 1-2KM to jest to błąd hamowni (moje badania wahały się w takim zakresie) i jak ktoś nie chce już więcej zainwestować w piecyk to niech wypruje z golfiny wszystko co zbędne,łącznie z tapicerką.To obniży masę i na pewno poprawi dynamikę .W końcu najważniejszy jest wynik dzielenia masy przez moc.Widziałem VR6 bez środka, tylko z fotelem dla kierowcy i wynik tego zabiegu był imponujący-ok 1050 kg! Chylę czoło przed tym gościem.
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 20:14 przez Mateusz74, łącznie zmieniany 1 raz.
A chciał byś mieć dolot i przepustnice olejem zarzygano,
odma podaje opary przez filtr spowrotem do komory spalania
odma podaje opary przez filtr spowrotem do komory spalania
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 20:06 przez kojot 49, łącznie zmieniany 1 raz.
Mateusz74 pisze:Mam pytanie.Dlaczego w przypadku zastosowania stożka, odmę nie podłącza się do dolotu?Czy to jest ograniczone tylko brakiem wejścia w nieoryginalnej rury dolotowej?
kojot 49 pisze:A chciał byś mieć dolot i przepustnice olejem zarzygano
dokładnie : ) Ja też mam to gdzie indziej podpięte
www.mtuning.pl w dziale uklad dolotowy-short ram na ostatnies stronie jest dedykowany dolocik da abfa:)
Pzdr ;]
Splo pisze:www.mtuning.pl w dziale uklad dolotowy-short ram na ostatnies stronie jest dedykowany dolocik da abfa:)
testowałem ten shit śmiech na sali, niech nikt tego nie kupuje
Ostatnio zmieniony śr gru 23, 2009 17:28 przez LCQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)