Schodzi powietrze z koła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Schodzi powietrze z koła
Witam!
Z tyłu mam nabite 2,1bara przy oponie 185/55R15 i co jakiś czas schodzi do 1,7bara.
W poniedziałek wymieniłem wkład wentylka na nowy i nabiłem do 2,1 i dziś (środa) rano było już 1,9bara. Pozostałe opony trzymają luksus. Co może być przyczyną?
Cały wentylek trzeba wymienić?
Z tyłu mam nabite 2,1bara przy oponie 185/55R15 i co jakiś czas schodzi do 1,7bara.
W poniedziałek wymieniłem wkład wentylka na nowy i nabiłem do 2,1 i dziś (środa) rano było już 1,9bara. Pozostałe opony trzymają luksus. Co może być przyczyną?
Cały wentylek trzeba wymienić?
Ostatnio zmieniony śr wrz 02, 2009 16:07 przez Xabingo, łącznie zmieniany 1 raz.
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
Najlepiej zrzucić koło z autka i wrzucić do jakiegoś większego pojemnika z wodą- bąbelki wskażą miejsce, gdzie ucieka powietrze.
Najprawdopodobniej będzie to jakiś drobny przedmiot wbity w oponę lub wgięta/zardzewiała felga na rancie
pozdro
Najprawdopodobniej będzie to jakiś drobny przedmiot wbity w oponę lub wgięta/zardzewiała felga na rancie
pozdro
Golf II 1.6 RF --> Golf III 1.4 ABD --> Vento 2.0 2E --> Octavia 1.9 ASZ
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Xabingo, aleee ty masz problemy , jezuu
niedługo porady bedziesz szukał jak sprawdzic czy powietrze ucieka z koła .
albo wentyl , albo zaworek w nim, albo Ci ucieka w miejscu gdzie opona przylega do felgi ( klej puscił ) , albo masz peknięta felge , male mikropekniecie i powietrze bedzie uciekac.
Wiecej nic nie przychodzi do głowy, moze tylko kosmici ktorzy w nocy Ci spuszczaja powietrze.
Zdejmij koło, wsadz do jakiegos duzego pojemnija z woda i sprawdzaj.
nigdy nie kleiles dętki rowerowej ?
niedługo porady bedziesz szukał jak sprawdzic czy powietrze ucieka z koła .
albo wentyl , albo zaworek w nim, albo Ci ucieka w miejscu gdzie opona przylega do felgi ( klej puscił ) , albo masz peknięta felge , male mikropekniecie i powietrze bedzie uciekac.
Wiecej nic nie przychodzi do głowy, moze tylko kosmici ktorzy w nocy Ci spuszczaja powietrze.
Zdejmij koło, wsadz do jakiegos duzego pojemnija z woda i sprawdzaj.
nigdy nie kleiles dętki rowerowej ?
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no ale co sie dziwisz, nidługo ludzie zaczna pytac , jak wlac płyn do spryskiwaczy , albo czy wymiana zarowki pomoze na jej swieceni ?Xabingo pisze:No nie ten znowu swoje...
Po to forum jest żeby pytać chyba, czy nie?
Jutro sprawdzę oponę - jak nic nie znajdę to pojadę na wulkanizację i wymienię wentyl.
to nie jest mysle problem , zeby pisac i zajmowac miejsce na forum, pytam ponownie , nigdy nie kleiłes detki w rowerze ? nie wiesz jak sie sprawdza nieszczelnosci ? no to gratuluje wiedzy
jedz od razu na wulkanizacje, sprawdza Ci opone, ( bo sam mozesz nie dojrzec dziurki )
sprawdza Ci wentyl , sprawdza Ci felge.
Powalasz mnie swoimi problemami, powietrze Ci schodzi a ty juz piszesz na forum. Rusz głowa , nie licz tylko na forum, bo mimo ze ono po to zeby pomagac, to wypadałoby chociaz troszke pomyslec , zanim sie napisze.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
chopoki zamiast sie kłucić zrobiłby mi któryś z Was zdjęcie podciśnień jak u Was są podpięte w RP-kach bo ja mam cos pomieszane
[ Dodano: 03 Wrz 2009 18:52 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=263687
[ Dodano: 03 Wrz 2009 18:53 ]
a odnośnie tematu może być to lekko skrzywiona felga ja tak miałem
[ Dodano: 03 Wrz 2009 18:52 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=263687
[ Dodano: 03 Wrz 2009 18:53 ]
a odnośnie tematu może być to lekko skrzywiona felga ja tak miałem
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC