dzieki za pomoc pozdro
wywala płyn chłodniczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bula88
- Forum Master

- Kontakt:
wywala płyn chłodniczy
wywala mi płyn chłodniczny. dzieje się to przy dużych prędkościach tj. >150km\h. Wymieniłem termostat i dalej to samo. Podmieniłem z kumplem korek zbiorniczka i jest lepiej tzn u mnie tak duzo nie wywala, tj dopiero przy bardzo duzych predkosciach. U kumpla zaczeło wywalać przez zbiorniczek na tym moim korku. Sprawdzana była uszczelka pod głowicą, niby jest ok. Czego się teraz chwycic?
dzieki za pomoc pozdro
dzieki za pomoc pozdro
- twardy
- Forum Master

- Kontakt:
Skoro u kolegi wywala płyn na twoim korku to korek do kubła ,
Jaka masz temperature? Czy w zbiorniczku lecą bańki powietrza , i czy przez przewód przelewowy przepływa płyn?
Powinien przy przygazowaniu lecieć mocniej a płyn ze zbiorniczka powinien ubywać .
Może starczyło by przepłukać instalacje (chłodnice)
Jaka masz temperature? Czy w zbiorniczku lecą bańki powietrza , i czy przez przewód przelewowy przepływa płyn?
Powinien przy przygazowaniu lecieć mocniej a płyn ze zbiorniczka powinien ubywać .
Może starczyło by przepłukać instalacje (chłodnice)
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- morfeusz86r
- Forum Master

- Bula88
- Forum Master

- Kontakt:
na moim korku węże były miękkie cały czas bez względu na temperaturę silnika, na tym korku od kumpla są twarde, u niego też były twarde i wody nie wywalało.Michaś_1977 pisze:Puchną węże?
narazie smigam na wodzie ale zmieniam na płyn.morfeusz86r pisze:Bula88 jeżdzisz na wodzie?
Zastanawiam się jeszcze czy na próbę całkiem nie wywalić termostatu i tak pojeździć sprawdzić co się będzie działo. Kumpel miał taki przypadek w benzynie, że wymienił termostat i waliło, głowicę zrobił i dalej leci. Co się później okazało ten nowy termostat co zmienił okazał się felerny i po wymianie na jeszcze jeden skonczyły się problemy.
- morfeusz86r
- Forum Master

Bo masz korek do bani i nie trzyma ciśnieniaBula88 pisze:na moim korku węże były miękkie cały czas bez względu na temperaturę silnika, na tym korku od kumpla są twarde, u niego też były twarde i wody nie wywalało.
- morfeusz86r
- Forum Master

- morfeusz86r
- Forum Master

ten oring jak masz do dupy też wymień, ale korek też rozbież. rozbiera sie tak: wyciągasz oring, podważasz w miejscu oringu srubokrętem i wychodzi ci środkowa część, w tej części musisz podważyć element który sie wciska. tylko nie pogub sprężynek. wyczyść różową uszczelke i złóż wszystko do kupy.
zanim doszedłem że mam brudną uszczelke w korku wymieniałem chyba z 5 razy oring i za każdym razem nic. skup sie na uszczelce w korku
[ Dodano: 07 Wrz 2009 22:38 ]
i co pomogło?
zanim doszedłem że mam brudną uszczelke w korku wymieniałem chyba z 5 razy oring i za każdym razem nic. skup sie na uszczelce w korku
[ Dodano: 07 Wrz 2009 22:38 ]
i co pomogło?