Pomoge oczywiscie i juz mowie mniej wiecej krok po kroku co i jak
Odpinamy akumulator przed rozlaczaniem kostek od poduch.
Wyjmujemy stare fotele przednie:
1. Odkrecamy dwie plastikowe zaślepki szyn po bokach foteli z lewej i prawej strony. Jedna śruba - krzyżak schowana pod okrągłą zaślepką plastikową.
2 Odkrecamy dwie sruby 13 z przodu foteli przednich.
3. Przesuwamy maksymalnie do tyłu fotel i wyjeżdża nam z szyn.
4. Wywalamy go na plecy i odpinamy kostki.
Z nowych foteli musialem uciąć kostki (fotele z 2003 roku i nie pasowały kostki od poduch) zeby przylutować kostki ze starych foteli. Wyciąłem kostki ze starych foteli i wszczepiłem je w te nowe siodła.
Z fotela nowego wychodziły trzy kable: niebieski, brązowy i czarny. Z mojej starej kostki wychodziły także kable w tych kolorach, więc zlutowałem wszystko do kupy ze sobą, zaizolowałem i działa
Oba fotele przednie robimy tak samo.
Przy okazji można sobie odkurzyć wykladzine pod stołkami bo jest okazja
:D:D
Wkładamy fotele i gotowe, czyli wykonujemy czynności od tyłu

:D:D
Co do podgrzewania to jeszcze nie zrobiłem, konsultuje się z Gregiem i będziemy modzić
Teraz fotele tylne:
1. Odchylamy siedziska kanapy.
2. Wyjmujemy tylne oparcia kanapy.
3. Zdejmujemy plastikowe zaslepki od uchwytów trzymających z przodu siedzisko (śruba krzyżak ukryta pod okrągłą zaślepką).
4. Wyjmujemy bolce z uchwytów trzymających siedzisko (wychodzą palcami tylko trzeba poruszać siedziskiem)
5. Wkładamy nowe oparcia - pasują Plug&Play
6. Pozostaje nam siedzisko i pojawia się problem - nie pasują zaczepy.
Ja zrobiłem siedzisko tylne w ten sposób.
1. Zdjąłem tapicerke i gąbke siedziska ze starych foteli. Ze starego siedziska zostało tyle:
Do nowego potrzebowałem ten cały metal od spodu z uchwytami przednimi.
2. Wlozylem ten stelaz do nowego siedziska... przylega elegancko
Na fotki jak zawsze nie mialem czasu bo uciekałem przed czasem, robiłem auto na zewnątrz i nie chcialem zeby sie sciemniło. Jesli bedzie trzeba to oczywiscie pomoge

pisac na PW