Problem ze zgrzytaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skoro mowa o sprzęgle to i ja dorzucę swoje 3 grosze:
U mnie jest problem taki ze zgrzyta i to czasami porządnie przy szybkiej ale często i wolnej zmianie biegów szczególnie z 1 na 2 choc i czasami z 2 na 3... czego to może być wina.. Dodam iż jest to MK2 1,8L silnik GU.. Dziękuję za ewentualne podpowiedzi:)
U mnie jest problem taki ze zgrzyta i to czasami porządnie przy szybkiej ale często i wolnej zmianie biegów szczególnie z 1 na 2 choc i czasami z 2 na 3... czego to może być wina.. Dodam iż jest to MK2 1,8L silnik GU.. Dziękuję za ewentualne podpowiedzi:)
-
- Forum Master
Marti77 albo sprzegło Ci niewysprzęgla dobrze albo synchronizatory.Bardzo często padają na 2 biegu gdy sie ścigasz to zadobrze parę razy niewysprzęglisz i już potem leci. Dami850 może być za 25 i jest troszkę większe od dwóch kapsli razem złączonych od wody żywiec zdrój z wierzchu plastikowe a w srodku widać kulki
-
- Forum Master
-
- Ma gadane
-
- Forum Master
marti77, Ja dzisiaj kupiłem skrzynie igiełke do mojego golfika za 400zł. Wymiana łożyska i wałka sprzęgłowego kosztowała by mnie razem z kompletem uszczelek 300zł. Jak jeszcze ci chodzi to jeździj do końca aż padnie i kup sobie dobrą lepiej na tym wyjdziesz niż naprawiać starą która nie gwarantuje nic dobrego.