Hamulce przednie do MK2 z Seata Ibizy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Hamulce przednie do MK2 z Seata Ibizy
Witam!
Mam zamiar kupić na przód hamulce z Seta Ibizy GTI TDI na tarcze 280x22 takie jak w G60, mają być założone do mojego MK2 który posiada hamulce 239mm.
Na swap będę potrzebował jarzm, zacisków i całych zwrotnic z piastami.
Wszystkie te części są takie same jak w MK2 i podejdą bez problemu jak hample z MKII G60???
Mam zamiar kupić na przód hamulce z Seta Ibizy GTI TDI na tarcze 280x22 takie jak w G60, mają być założone do mojego MK2 który posiada hamulce 239mm.
Na swap będę potrzebował jarzm, zacisków i całych zwrotnic z piastami.
Wszystkie te części są takie same jak w MK2 i podejdą bez problemu jak hample z MKII G60???
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Tak, o tym wiem. Już siedzą 15-stki u mnieslonek69 pisze:aaa felga 15"
Większość twierdzi, że trzeba zmienić, no ale jak tak mówisz no to wierzę.marcinas1983 pisze:Do zestawu pod 280mm wystarczą standardowe przewody od hamulców 239mm. Tak mam u siebie
[ Dodano: 29 Sie 2009 22:25 ]
PS: do takiego swapa będzie mi potrzebne: jarzma, zaciski i całe zwrotnice z piastami. Czy coś jeszcze?
Xabingo pisze:Tak, o tym wiem. Już siedzą 15-stki u mnieslonek69 pisze:aaa felga 15"
Większość twierdzi, że trzeba zmienić, no ale jak tak mówisz no to wierzę.marcinas1983 pisze:Do zestawu pod 280mm wystarczą standardowe przewody od hamulców 239mm. Tak mam u siebie
[ Dodano: 29 Sie 2009 22:25 ]
PS: do takiego swapa będzie mi potrzebne: jarzma, zaciski i całe zwrotnice z piastami. Czy coś jeszcze?
klocki i tarcze bez tego niebedzie hamowac
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Ja u siebie mam mixa....
- tarcze mam od G60/Seata cupra 280mm
- zaciski i jarzma mam od golfa mk3 GTI jakiś lukas 54 chyba...
- zwrotnice mam od golfa mk3 ale wersja z piastami 4x100 np. takie były chyba w mocniejszych wersjach silnikowych jak 1.8 bez zintegrowanego jarzma
I to chyba wszystko. Poskładać do kupy i będzie hamować. Z tymi dłuższymi wężykami to jest taki problem, że... trzeba by je obwinąć wkoło amora, żeby się nie łamały za dużo jak i obcierały o koło
- tarcze mam od G60/Seata cupra 280mm
- zaciski i jarzma mam od golfa mk3 GTI jakiś lukas 54 chyba...
- zwrotnice mam od golfa mk3 ale wersja z piastami 4x100 np. takie były chyba w mocniejszych wersjach silnikowych jak 1.8 bez zintegrowanego jarzma
I to chyba wszystko. Poskładać do kupy i będzie hamować. Z tymi dłuższymi wężykami to jest taki problem, że... trzeba by je obwinąć wkoło amora, żeby się nie łamały za dużo jak i obcierały o koło