witam!!
wymienialem ostatnio rorzad .... i niby wszystko ok .. i podłaczylem do VGA kąt synchronizacji za duzo sie odchylał od normy (0.6 - 2.2) ... pojechalem do ASO i sprawdzali wszystko i powiedzieli ze rozrzad zle ustawiony ...o jeden ząb ...czy to mozliwe ? oczywiscie poprawili ....jakie mogą byc zmiany w pracy silnika po poprawnej regolacji ?? bo ja w sumie to nie widze roznicy ...dzieki i pozdrawiam
zle ustawiony rozrzad ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
Podepnę się pod temat, bo mam identyczny problem
mianowicie, przed wymianą rozrządu wskazania odczytane vag'iem oscylowały w granicach 2,2 - 2,8. Po wymianie rozrządu troszeczkę się zmieniło i mam teraz w granicach 1,7 - 2,2.
Pytałem mechanika, czy rozrząd jest na pewno dobrze ustawiony itp. on, twierdzi że tak i niestety nic więcej nie poradzi
Jaki jest mniej więcej koszt sprawdzenia rozrządu w ASO i w razie czego ile może kosztować poprawka ??
Pozdr.
mianowicie, przed wymianą rozrządu wskazania odczytane vag'iem oscylowały w granicach 2,2 - 2,8. Po wymianie rozrządu troszeczkę się zmieniło i mam teraz w granicach 1,7 - 2,2.
Pytałem mechanika, czy rozrząd jest na pewno dobrze ustawiony itp. on, twierdzi że tak i niestety nic więcej nie poradzi
Jaki jest mniej więcej koszt sprawdzenia rozrządu w ASO i w razie czego ile może kosztować poprawka ??
Pozdr.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]