problem z mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
r5badkiller
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

problem z mk3

Post autor: r5badkiller » sob lut 04, 2006 20:11

Witajcie forumowicze :pub:
Mojego mk3 trapi jakaś "choroba" :grin: otóż...hmmm... nie wiem od czego zacząć aby był pokoleji i zeby ktoś to zrozumiał co napisze...no cóż spróbujem :grin: zaczynam moje wypracowanie :hmm: :

A więc chcodzi o odpalanie a właściwie jak juz odpali to tak odpalam go...juz działa i tak wiadaomo że na początku chcodzi na ssaniu (prwada?) to ma wyższe obroty ok i jak juz przestaje ssać to schdzi do takich jak mają być a u mnie jest tak że jak zejdzie z ssania to znowu za chiwle znowu wraca a przynajnej mi sie tak wyadaje :grin: dziś odpaliłem zostawiiłem zeby sobie chodził a i sobie troche śniegu odgarniałem koło garażu i tak słucham zaczyna gazować myśle sobie co przejdzie mnie czy co :grin: no i tak co chwile jak by ktoś nim gazował i przestawał...dobra to po pierwsze ! po drugie wyjechałem z grażu i jak gazowałem to słyszałem dziwne jak by przeskakiwanie czy cuś takiego wq kabinie przewanie koło włonczika świateł(były zgaszone i nie włanczałem) i to nie piwerszy raz tesz jak jechałem to nie raz i mi świtała mrugały jak to przeskakiwało , szczlało jak by jkiś przekaźnik i to tak na marginesie i jak mi tak przeskakiwało to task samo obroty równoczesnie z tym były niestabilne ok i dalej wiechałem spowrotem do garażu zgasiłem i juz nie odpalił nie wiem może świece zalewa albo coś ze ssaniem i nie działa tak jak ma albo przkaźniki nie wiem nie łączą czy co i przez to te problemy.... :otepienie: jeszcze jedno kiedys przyejchałem ok 200m do sklepu i troche mu gazwoałem bo był zimny i nie chciałem zeby mi pod skalepem zgas i nie odpalił ale to nie pomogło zaczeło nim siepać ja mu gazwałem a on i tak zgasł i po ptokach no to by było na tyle :?

troszku sie opisałem ale myślę ze mi ktoś pomoże :grin:
pozdrooo :pub:

Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » sob lut 04, 2006 20:19

mogę się myliś ale chyba Ci krokowy padł, poszukaj dobrze u ludzików co mają mk3 do Ci napewno pomogą(a najlepiej to uzyj opcji szukaj - prawy góry róg strony tam jest guzik "szukaj" - napewno coś tam znajdziesz)

:-k ...

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob lut 04, 2006 20:23

Dobrze gada misiek10111 !!!

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob lut 04, 2006 20:31

Tak dla ścisłości - ssanie (czyli urządzenie rozruchowe) jest przy gaźniku - Ty na wtrysku dostajesz tylko dawke rozruchową.
Faktycznie mógł Ci paść silnik krokowy, albo któryś czujnik temperatury padł. Może na początek podłaczysz go do komputera czy jakieś błędy nie wyskakują.

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
r5badkiller
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: r5badkiller » sob lut 04, 2006 20:32

ok bez nerwów pacze cały czas ale nie ma nic konkretnie

Golf to Golf. Niemiecka prostota i solidne wykonanie. Może nie ekscytuje, ale można na nim polegać.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 04, 2006 20:59

mruganie świateł do tego nie pasuje nie sądzicie? Chyba że chodzi tylko o niewielkie ich przygasanie?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob lut 04, 2006 22:10

Może miec pare defektów niezwiązanych ze sobą tak też może być

Awatar użytkownika
r5badkiller
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: r5badkiller » sob lut 04, 2006 23:41

owszem to mogą byc dwie rożne rzeczy ale tesz tak nie powinno byc mooże jakieś przekaźniki bo to przewazne szczela czy przeskauje tam gdzie włonczniki od swiateł przyjnamniej z tamtąd słychać :crazy:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 04, 2006 23:51

to akurat pewnie słychać ze skrzynki z przekaźnikami bo jest pod włącznikiem

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”