rozmiar przegubu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
rozmiar przegubu
Witam
Posiada ktos jakis rysunek lub cos w tym stylu jakie sa rozmiary przegubu zewnetrznego do golfa mk2??
Posiada ktos jakis rysunek lub cos w tym stylu jakie sa rozmiary przegubu zewnetrznego do golfa mk2??
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to raczej sprawdz dokladniej bo informacja o srednicy przeguu oraz typie wieloklinów jest podana. Jesli chcesz inne wymiary to nie wiem po co i od razu ci powiem ze ich nie zdobedziesz. Musisz kupic przegub i go sobie pomierzyć.
Jesli te ze strony IC nie wystrczają to powiedz do czego ci potrzene te wymiary i ktore konkretnie ??
pozdrawiam
Jesli te ze strony IC nie wystrczają to powiedz do czego ci potrzene te wymiary i ktore konkretnie ??
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2009 19:13 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi mi o to czy np w 1.6 a w 1.8 gti/16v/g60 sa takie same przegoby czy tez inne rozniace sie od siebie wymiarem i wieloklinemsas_gti pisze:to raczej sprawdz dokladniej bo informacja o srednicy przeguu oraz typie wieloklinów jest podana. Jesli chcesz inne wymiary to nie wiem po co i od razu ci powiem ze ich nie zdobedziesz. Musisz kupic przegub i go sobie pomierzyć.
pozdrawiam
sas_gti pisze:Na to pytanie takze spokojnie odpowie katalog intercarsu nawet nie zagłębiając się w wymiary, bo już po nr czesci widać ze to inny przegub.
we wszytkich jest napisae ze sa 22 zeby czyli bedzie to samo a po co bylo mi potrzebne bo chcialem wiedziec czy przeguby z 1.6 spasuja pod zwrotnice z hamulcami od gti 16v i wychodzi na to ze spasuje
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a czy kolega czytał jakikolwiek temat o swapie hamulców?
Chyba nie bo dziwne pytanie zadajesz.
Hample w mk2 miedzy sobą możesz zmieniać do woli i pasuje zawsze , nawet jeśli trzeba zmieniać zwrotnice (zastrzeżenie to rozmiar felg i tak np przy tarczach 256 felga musi miec min 14 cali, a przy 280 min 15 cali). Nigdy swap hampli z mk2 na inne z mk2 nie posiągnie za sobą konieczności wymiany półosi czy przegubu a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo a kilka swapów mam za sobą. Czasem swap pociąga za sobą wymianę zwrotnic a czasem tylko jarzm, zależy z czego na co swpaujesz ale to wszystko jest już opisane dziesiątki razy bo nie Ty pierwszy robisz taką zamianę, wystarczy poszukać.

Hample w mk2 miedzy sobą możesz zmieniać do woli i pasuje zawsze , nawet jeśli trzeba zmieniać zwrotnice (zastrzeżenie to rozmiar felg i tak np przy tarczach 256 felga musi miec min 14 cali, a przy 280 min 15 cali). Nigdy swap hampli z mk2 na inne z mk2 nie posiągnie za sobą konieczności wymiany półosi czy przegubu a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo a kilka swapów mam za sobą. Czasem swap pociąga za sobą wymianę zwrotnic a czasem tylko jarzm, zależy z czego na co swpaujesz ale to wszystko jest już opisane dziesiątki razy bo nie Ty pierwszy robisz taką zamianę, wystarczy poszukać.
Ostatnio zmieniony sob sie 29, 2009 17:05 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
No trzeba bylo tak odrazu ;]sas_gti pisze:a czy kolega czytał jakikolwiek temat o swapie hamulców?Chyba nie bo dziwne pytanie zadajesz.