problem z turbo dziura
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z turbo dziura
mam golfa IV tdi 130km i taki problem,iz strasznie mi muli zanim dojdzie do 2000obr/min. powyzej tych obrotow auto dostaje kopa. Dzieje sie tak zazwyczaj przy upalach i wlaczona klimatyzacja. Czy ktos ma taki sam proble?? Co to moze byc i czy jest to normalne?
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: problem z turbo dziura
Dosłownie miałem to samo. Nawet pisałem o tym tu. Niedawno. I była póżniej lipa. Przynajmniej u mnie tak było. Turbo sie kończyło.patric652 pisze:mam golfa IV tdi 130km i taki problem,iz strasznie mi muli zanim dojdzie do 2000obr/min. powyzej tych obrotow auto dostaje kopa. Dzieje sie tak zazwyczaj przy upalach i wlaczona klimatyzacja. Czy ktos ma taki sam proble?? Co to moze byc i czy jest to normalne?
Dałem nowe i efekt turbodziury praktycznie przestał istnieć. Smiga jak szalony.
Pozdro
ZC
Powiedz mi ile placiles za nowe turbo??Zimny Chirurg pisze:Dosłownie miałem to samo. Nawet pisałem o tym tu. Niedawno. I była póżniej lipa. Przynajmniej u mnie tak było. Turbo sie kończyło.patric652 pisze:mam golfa IV tdi 130km i taki problem,iz strasznie mi muli zanim dojdzie do 2000obr/min. powyzej tych obrotow auto dostaje kopa. Dzieje sie tak zazwyczaj przy upalach i wlaczona klimatyzacja. Czy ktos ma taki sam proble?? Co to moze byc i czy jest to normalne?
Pozdro
ZC
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Tz dałem do regeneracji. Tylko ze znajdz firme co robi na częsciach firmy MELETT. Tylko ta firma ma podzespoły odpowiadające normie oryginalnych. Inaczej są same lipy i chinole.patric652 pisze:Powiedz mi ile placiles za nowe turbo??Zimny Chirurg pisze:Dosłownie miałem to samo. Nawet pisałem o tym tu. Niedawno. I była póżniej lipa. Przynajmniej u mnie tak było. Turbo sie kończyło.patric652 pisze:mam golfa IV tdi 130km i taki problem,iz strasznie mi muli zanim dojdzie do 2000obr/min. powyzej tych obrotow auto dostaje kopa. Dzieje sie tak zazwyczaj przy upalach i wlaczona klimatyzacja. Czy ktos ma taki sam proble?? Co to moze byc i czy jest to normalne?
Pozdro
ZC
Dałem troszke ponad 1 k zł. Ale warto. Mam tez 24 miechy gwarancji.
Pozdro
ZC
P.S.
Tylko posprawdzaj na VAGu czy to nie coś innego. U mnie było turbo.
Zimny Chirurg,
pepe88,
mam zdrowego AJM'a, z turbo wszystko ok i jak jest naprawdę gorąco i włącze klime, do tego dodatkowo dochodzi spory " piec " w bagażniku auto naprawdę słabnie
zrobi się normalnie, np. tak jak dziś, klima włączona lub też nie i auto hula normalnie, żadnych dziur i spadków mocy
przedewszystkim zaobserwowałem takie zjawisko przymulenia i dziury w upały..... co o tym sądzicie?
pepe88,
mam zdrowego AJM'a, z turbo wszystko ok i jak jest naprawdę gorąco i włącze klime, do tego dodatkowo dochodzi spory " piec " w bagażniku auto naprawdę słabnie
zrobi się normalnie, np. tak jak dziś, klima włączona lub też nie i auto hula normalnie, żadnych dziur i spadków mocy
przedewszystkim zaobserwowałem takie zjawisko przymulenia i dziury w upały..... co o tym sądzicie?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
To Ci odpowiem ze lipa. Ja czy włącze klime, czy jest 35 stopni to nie mam problemów z moca i jakiegoś przymulenia. Tak ze na VAGa i testy. Bo inaczej ciężko będzie coś wywnioskować.pelton1985 pisze:Zimny Chirurg,
pepe88,
A. I tez mam piec.
Pozdro
ZC
hmy, na forum czytałem gdzieś już o spadkach w upał + włączona klima
w sumie nie mam z tym problemu ale podsuwam jakąś myśl koledzepatric652,
IC mam nowe, miałem stłuczkę i z OC wymienili mi na nowy ori
VAG niczym nie pluje
jednym słowem ok
w sumie nie mam z tym problemu ale podsuwam jakąś myśl koledzepatric652,
taki przykład naszedł mi na myśl gdy to przeczytałem, mam podobniepatric652 pisze:Dzieje sie tak zazwyczaj przy upalach i wlaczona klimatyzacja
IC mam nowe, miałem stłuczkę i z OC wymienili mi na nowy ori
VAG niczym nie pluje
jednym słowem ok