Niedziałający licznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Niedziałający licznik
Witam czy ktoś może mi powiedzeć dlaczego w moim VW golf 3 1.9 td nie działa prędkościomierz...?Wszystko zaczęło sie od wymiany filtra oleju i pasków wymieniłem to wszystko tak jak sie robi normalnie po zakupieniu pojazdu.Objawy są takie kontrolka oleju miga po odpaleniu samochodu i nie działa prędkościomierz.Nie jest to wina licznika gdyż dziś sprawdziłem już drugi licznik i te same objawy.Wymieniłem jeden czujnik oleju przy filtrze.Olej jaki jest wlany to półsyntetyk Castrola Magnatec.Auto jest z 1992 r. przejechane 198000.
-
- Nowicjusz
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Po pierwsze sprawdź wtyczkę od impulsatora na skrzyni i przewody od niej.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
Tak jak pisze mariusz75, ja bym zaczal od impulsatora w skrzyni biegow. Prawdopodobnie wyglada u Ciebie tak:
Czunik jest widoczny z gory po otwarciu maski. Dochodza do niego 3 przewody. A wykreca sie go o ile dobrze pamietam kluczem 17.
[ Dodano: Sro Sie 26, 2009 08:40 ]
Zdarza sie ze wariujacy predkosciomierz to wina nie laczacej rowniez wtyczki licznika. Spotkalem sie z przypadkiem nie dokladnie wciśnietej wtyczki i wariowaly wskazowki.
Czunik jest widoczny z gory po otwarciu maski. Dochodza do niego 3 przewody. A wykreca sie go o ile dobrze pamietam kluczem 17.
[ Dodano: Sro Sie 26, 2009 08:40 ]
Zdarza sie ze wariujacy predkosciomierz to wina nie laczacej rowniez wtyczki licznika. Spotkalem sie z przypadkiem nie dokladnie wciśnietej wtyczki i wariowaly wskazowki.
Ostatnio zmieniony śr sie 26, 2009 08:39 przez micky, łącznie zmieniany 1 raz.