MK4 Variant 1,9 TDI by OEMTUNING.PL | Auto na sprzedaż!
Moderator: G0 Karcio
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Bo nie wszystkie Golfy musza byc takie same
U mnie grill i listwy są czarne, srebrne tylko klamki. Czarne elementy pasują np. do slupkow itp. wszystko jest przemyslane i zrobione uwazam z gustem
Dziś pozbyłem się także zbędnej, rysującej szybę tylnej wycieraczki
Link do zaślepki na Allegro:
http://allegro.pl/item706025454_zaslepk ... a3_a4.html
U mnie grill i listwy są czarne, srebrne tylko klamki. Czarne elementy pasują np. do slupkow itp. wszystko jest przemyslane i zrobione uwazam z gustem
Dziś pozbyłem się także zbędnej, rysującej szybę tylnej wycieraczki
Link do zaślepki na Allegro:
http://allegro.pl/item706025454_zaslepk ... a3_a4.html
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 21:43 przez showtime, łącznie zmieniany 2 razy.
TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nie mam cierpliwosci do tylnej wycieraczki. Nie mowiac o ciagle spadajacej gumce (rysuje szybę), silniczek mimo kilkukrotnego rozbierania, czyszczenia i smarowania i tak sie przycina i wycieraczka nie pracuje rowno, tylko TYK - TYK - TYK, czasem stanie w miejscu np. na srodku.
Ja i tak jej nie uzywam i przynajmniej nerwów sobie oszczędzę. Raz juz mi sie podnioslo cisnienie jak slyszalem jak trze o szybę
Wg mnie bez wycieraczki jest ładniej. Poza tym jest pomysl na tył moze bedzie klapa US
Ja i tak jej nie uzywam i przynajmniej nerwów sobie oszczędzę. Raz juz mi sie podnioslo cisnienie jak slyszalem jak trze o szybę
Wg mnie bez wycieraczki jest ładniej. Poza tym jest pomysl na tył moze bedzie klapa US
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 21:51 przez showtime, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---
Miałem ten sam problem z tylną wycieraczką. Tydzień temu zrobiłem to samo i tą samą zaślepką. Ale nie jestem zadowolony z tej transakcji. Zaślepka była owinięta w folię, ale chyba zaraz po malowaniu. Folia się trochę odgniotła na lakierze zaślepi i musiałem malować sam. Za to z efektu usunięcia wycieraczki jestem zadowolony i moim zdaniem jest znacznie lepiej niż z nią.
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
U mnie jest to samo z zaślepką jak na nią popatrzylem po odbiorze to troche sie wkurzylem ale wkrecilem wczoraj tak o zeby bylo w poniedzialek papierek scierny i wymaluję na nowo po swojemu
---
Sesja zdjęciowa specjalnie dla Kolegów z forum:
Wszystkie oceny mile widziane
---
Sesja zdjęciowa specjalnie dla Kolegów z forum:
Wszystkie oceny mile widziane
Ostatnio zmieniony sob sie 15, 2009 23:03 przez showtime, łącznie zmieniany 3 razy.
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dziekuje. Ten grill odmłodził trochę autko i wyróżnia go na ulicy spośród innych MK4 Upodobnił się trochę do MK6Much pisze:Podoba mi się ten grill, bardzo ładnie to pasuje do jasnego samochodu Powiedz czy zabudowany jest ten LCD bo na zdjęciach to tak nie widać za bardzo? Jeśli tak to czy to sam robiłeś? ;>
Jeśli chodzi o zabudowe LCD, to niestety 7-calowy monitor jest troche za duży do fabrycznych zagłówków w Golfie, ale ja go na siłę wbudowałem, choć nie jest to w 100% idealnie zrobione. Jak będe mial pieniadze to wymienie zaglowek na jakis wiekszy, ale narazie o tym nie mysle.
Nie miałem też niestety czasu na puszczenie kabla przez fotel... wiec pusciłem kabel ze słupka w peszlu do zagłówka...
Stelaż od monitora jest przykręcony do plastików w zagłówku, stelaż jest wokół oklejony materiałem z zagłówka - ogólnie nie jest źle
Wszyscy malują listwy, a przecież nie każde MK4 musi być identyczne Ja miałem taką wizję i uważam że to był całkiem dobry pomysł - czarny grill, czarne słupki i czarne listwycylinder pisze:Bez wycieraczki dużo ładniej. Co do listew to w sumie masz rację, sam nie mam zamiaru malować bo po pierwsze szkoda mi kasy, po drugie jak się tak przjrzeć to nawet ładnie się komponuje z czarnymi wstawkami. W koncu nie kazdy musi wyglądać tak samo. Masz racje. pozdro.
Jeśli chciałoby sie zrobic to w 100% idealnie zeby lakier z biegiem czasu nie schodził to przede wszystkim należałoby kupić listwy fabrycznie pod lakier. Fakt, można wyszlifować te które są i pomalować ale nie wiem jak to było by z trzymaniem się lakieru np. przy myciu ciśnieniowym.
EDIT:
Industrialna sesja w Krakowie / foto by: Show & mrutyna:
(za instrukcje dotarcia do cementowni dziękuje Konradzikowi)
I na koniec najciekawsze... VW Unpimp
Ostatnio zmieniony ndz sie 16, 2009 21:33 przez showtime, łącznie zmieniany 3 razy.
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dla wszystkich zainteresowanych pozbyciem się ohydnej gumy z konsoli srodkowej małe fotki, jak można to zrobić porządnie i po swojemu
Konsola odmłodzona i zrobiona na wzór R32 / 25th Anniversary:
Najpierw rozbieramy wszystkie półki pod deską rozdzielczą włącznie ze schowkiem:
Następnie elementy matujemy aby zetrzeć pozostałości powłoki gumowej. Następnie przecieramy benzynką ektrakcyjną aby odtłuścić. Na to podkład w sprayu (używałem czerwonego DECO COLOR). Po przeschnięciu podkładu farba. Ewentualnie na koniec można dołożyć lakier bezbarwny, ale ja go nie dawałem, bo nie chciałem aby plastiki się błyszczały.
Pozniej już tylko skręcamy wszystko do kupy i cieszymy sie efektami prac.
Trzeba temu poswiecic sporo czasu aby zrobic porządnie. Mi przygotowanie 1 elementu zajmowało od godziny do dwóch.
Zachęcam do zabawy
Już niedługo kolejne mody
Konsola odmłodzona i zrobiona na wzór R32 / 25th Anniversary:
Najpierw rozbieramy wszystkie półki pod deską rozdzielczą włącznie ze schowkiem:
Następnie elementy matujemy aby zetrzeć pozostałości powłoki gumowej. Następnie przecieramy benzynką ektrakcyjną aby odtłuścić. Na to podkład w sprayu (używałem czerwonego DECO COLOR). Po przeschnięciu podkładu farba. Ewentualnie na koniec można dołożyć lakier bezbarwny, ale ja go nie dawałem, bo nie chciałem aby plastiki się błyszczały.
Pozniej już tylko skręcamy wszystko do kupy i cieszymy sie efektami prac.
Trzeba temu poswiecic sporo czasu aby zrobic porządnie. Mi przygotowanie 1 elementu zajmowało od godziny do dwóch.
Zachęcam do zabawy
Już niedługo kolejne mody
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---
- showtime
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Miqs, ja rączek nie malowałem - rączki są kupione nowe, podobnie jak panel szyb. Bezbarwnym jest pomalowana pokrywa popielniczki, bo ona moze sie rysowac przy przesuwaniu. Reszty sie wogole przeciez nie ruszamiqs pisze:ajjj lipa. Bez bezbarwnego będzie się ścierać kolor z rączek i elementów których często dotykasz. Szybko się montuje alu ramki w zegarach?
Mam takie samo CB
Jak film :D:D???
Zapraszam!
---
Zapraszam!
---