elektryka nie funguje...why?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
elektryka nie funguje...why?
Szukałem podobnych problemów zeby sie nie powtarzać, ale wszyscy pisza jak zmienic podswietlenie z oryginalnego na np diody. Mój problem wygląda następująco: nie działa światełko w dachu(żarówka jest dobra), światełko w bagażniku, tylna wycieraczka i podświetlenie wskażników nawiewu. Co musze sprawdzić, gdzie szukać, dodam ze troche na elektronice sie znam, ale sprzetu hi-fi i hi-end, ale moze bym dał rade. Prosze o jakies wskazówki. Dziękuje i pozdrawiam.
-
- Ma gadane
Jak masz "rozpięty" pierwszy czujnik otwierania (drzwi kierowcy), to nie zobaczysz światełka. Często się łamie ten kabelek (czerwony). Sprawdź bezpiecznik S3. Ew. lektura opisu na "półeczce" (po giermańsku niestety..)
Jak masz mocno naknocone, to mogli podpiąć gdziekolwiek (co sugeruje oświetlenie "wentylatorów")... Próbowałeś np. na różnych "biegach" nadmuchu? (u mnie "1" została wcześniej wykorzystana jak immobilizer: odcięcinało toto paliwo po "stałej czasowej" z kondziorka, oporasa i przekaźnika
Jak masz mocno naknocone, to mogli podpiąć gdziekolwiek (co sugeruje oświetlenie "wentylatorów")... Próbowałeś np. na różnych "biegach" nadmuchu? (u mnie "1" została wcześniej wykorzystana jak immobilizer: odcięcinało toto paliwo po "stałej czasowej" z kondziorka, oporasa i przekaźnika
Dzięki za rady, faktycznie dwa bezpieczniki były walnięte 15A, ten S3 i jeszcze jakis dalszy. Światełko w dachu działa, w bagażniku jeszcze nie sprawdziłem, bo mi zamek zamarzł, zegarek zaczął działać(bo tez nie funkcjonował o czym zapomniałem napisać). Niewiem jak z wycieraczką, jutro sprawdze. A co do podświetlenia tych regulacji nawiewu to nieswieci, moze nie ma zarówki. Jaki bezpiecznik powinien być jako pierwszy od lewej? Bo u mnie jest cos zielonego raczej bezpiecznika nie przypomina.
Pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 14:54 ]
W bagażniku swiatełko działa, winny był bezpiecznik. Wycieraczka nie działa poniewaz poprzedni właściciel miał chyba problem z urwanym kabelkiem klapa-karoseria i porobił jakies dziwne prymitywne połaczenia niewiadomo czego z czym i dodał jakis dodatkowy kabel. Musze to rozpracowac w wolnej chwili. POZDRAWIAM!!!
Pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: Sro Lut 08, 2006 14:54 ]
W bagażniku swiatełko działa, winny był bezpiecznik. Wycieraczka nie działa poniewaz poprzedni właściciel miał chyba problem z urwanym kabelkiem klapa-karoseria i porobił jakies dziwne prymitywne połaczenia niewiadomo czego z czym i dodał jakis dodatkowy kabel. Musze to rozpracowac w wolnej chwili. POZDRAWIAM!!!