Czujniki alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maro
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czujniki alarmu
Witam. Posiadam trzy czujniki (ultradzwiekowy, wstrzasowy, i jakis na wybicie szyby), chce je podlaczyc pod centralke alarmu z ktorej wychodzi jeden kabelek na ten cel, wedlug mnie centralka przez ten wlasnie kabelek musi dostac impuls masy z tych czujnikow, kiedy podlaczylem wszystkie 3 czujniki razem to nie dziala ani jeden, natomiast gdzy 2 odlacze (jeden podlaczony) to ten podlaczony powoduje wlaczenie alarmu, jak podpiac wszystkie 3 czujniki razem aby kazdy dzialal ?? Slyszalem cos o diodach prostowniczych, ale jak sie je wlacza w uklad i jakiej wartosci musza byc?? Dzieki
Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
hejka nieiwem jak to wyglada u Ciebie ale ja tez sam podlaczalem sobie alarm Forteca + te co Ty mowisz czujniki ale sprawa wyglada tak z czujnika wychodzi 2 lub 3 kable przewaznie 2 chodz widzialem tez i 3 a z alarmu na podlaczanie tych czujnikow zawsze powinno wychodzic 3 kable takie cieniutkie i to nie z kostki glownej tylko z kostki malej takiej podobnej do tych z czujnikow-tak wygladaly centralki ktore do tej pory montowalem . u ciebie jest inaczej wiec moge poradzic tylko tyle jak podlaczasz te kable swoim sposobem to (w czujnikach kazdych jest pokretlo regulacji czulosci)wez we wszystkich 3 czujnikach przekrec je na (-) to niebeda takie czule i niepowinny uruchamiac syreny przynajmniej bedziesz wiedzial ze to nie przez te czujniki (a mam do ciebie taka rade czujnik wstrzasowy zamontuj sobie do kolumny kierowniczej pod maskownica kabli od stacyjki zajebiscie sie sprawdza tylko wystarczy dotknac ktoregokolwiek z kola i wyje pozdro
- maro
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No dokladnie jest tak, ze z kazdego czujnika wychodza 3 kabelki, przypuszczam ze jeden to +, drugi -, a trzeci to dajacy impuls do centralki aby wlaczyla syrene, wszystkie 3 wychodza z jednej kostki w centralce, kiedy sa podlaczone wszystkie trzy czujniki tylko do + i - a jeden z nich do tego na ktory ma byc impuls to on dziala (podlaczony czujnik do wszystkich 3), natomiast jak podlacze pod ten kabelek dwa pozostale czujniki to alarm nie wlacza syreny, regulacja czulosci tez wtedy nic nie daje, wiec trzeba odseparowac te czujniki od siebie, moge to zrobic za pomoca 3 przekaznikow ale chce wiedziec czy da sie jakos prosciej to zrobic np za pomoca diod prostowniczych.sergio77sarad pisze:hejka nieiwem jak to wyglada u Ciebie ale ja tez sam podlaczalem sobie alarm Forteca + te co Ty mowisz czujniki ale sprawa wyglada tak z czujnika wychodzi 2 lub 3 kable przewaznie 2 chodz widzialem tez i 3 a z alarmu na podlaczanie tych czujnikow zawsze powinno wychodzic 3 kable takie cieniutkie i to nie z kostki glownej tylko z kostki malej takiej podobnej do tych z czujnikow-tak wygladaly centralki ktore do tej pory montowalem . u ciebie jest inaczej wiec moge poradzic tylko tyle jak podlaczasz te kable swoim sposobem to (w czujnikach kazdych jest pokretlo regulacji czulosci)wez we wszystkich 3 czujnikach przekrec je na (-) to niebeda takie czule i niepowinny uruchamiac syreny przynajmniej bedziesz wiedzial ze to nie przez te czujniki (a mam do ciebie taka rade czujnik wstrzasowy zamontuj sobie do kolumny kierowniczej pod maskownica kabli od stacyjki zajebiscie sie sprawdza tylko wystarczy dotknac ktoregokolwiek z kola i wyje pozdro
Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja podlaczalem wszystkie razem i nie stosowalem zadnych diod dzialaja jak nalezy pamietaj zana czujnikach kolor kabli nie musi oznaczac to samo wiec kazdy czujnik zapakowany w worek powinen miec schemat podlaczania a w centralce tez jest schemat do tych 3 kabelkow wiec niema zbytnio problemu laczysz te co na schemacie i po klopocie naprawde zadnych diod czy przelocznikow sprawdz schematy na poszczegolnych czujnikach a zmostkowane razem napewno dzialaja pozdrawiam