Silnik gasnie na benzynie , wsteczny zgrzyta a 1 ciezko wcho

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

piter650
Nowicjusz
Nowicjusz

Silnik gasnie na benzynie , wsteczny zgrzyta a 1 ciezko wcho

Post autor: piter650 » pn sie 24, 2009 13:28

Witam wszystkich użytkowników mam pytanie a mianowicie po kupnie vw golfa II 1.8RP KAT 5biegów linka samoregulacyjny miałem problem zgrzytała II gdy chciałem ja wbijać na wysokich obrotach lub przy ok 40km\h i z tym zaczełem sobie radzic ale nastepnie zostało wymienione sprzegło i tu zaczyna sie problem wsteczny okropnie zgrzyta ale zdarza sie ze wbije sie bez zgrzytniecia ale to bardzo rzadko a na dodatek 1 dosc ciezko wchodzi pozostałe biegi wchodza bez zarzutu pomijajac ta 2 ;[ . Poziom oleju w skrzyni jest dobry mysle ze to linka samoregulujaca lae nie mam pewnosci a stracic 120 zł na darmo to troszke szkoda prosze o rade

Kolejny problem dotyczy gasnacego silnika na benzynie. Silnik odpala bez problemu ale aby nie zgasł musze ciagle podgazowywac tzn cały czas ruszac pedałem gazu ale na wyzszych obrotach wtedy nie zgasnie co to moze byc dodam ze po przełaczeniu na gaz działa bez problemu chodzi bardzo dobrze na dowolnych obrotach. Tak mysłałem ze to wina filtra paliwa lub pompki paliwa a co wy o tym myslicie?

Prosił bym o rady cos wiecej wiedzacych niz ja gdyz tym samochodem dojerzdzam do pracy i jest dos uciazliwa jazda szczegolnie z tymi biegami
Ostatnio zmieniony pn sie 24, 2009 13:29 przez piter650, łącznie zmieniany 1 raz.

piter650
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piter650 » pt wrz 25, 2009 14:53

Temacik zakończony skrzynia była rozwalona od środka a mianowice wodziki po poprzednim właścicielu ale już po problemie wszystko śmiga elegancko pzdr

Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Xabingo » pt wrz 25, 2009 15:01

piter650 pisze:Kolejny problem dotyczy gasnacego silnika na benzynie. Silnik odpala bez problemu ale aby nie zgasł musze ciagle podgazowywac tzn cały czas ruszac pedałem gazu ale na wyzszych obrotach wtedy nie zgasnie co to moze byc dodam ze po przełaczeniu na gaz działa bez problemu chodzi bardzo dobrze na dowolnych obrotach. Tak mysłałem ze to wina filtra paliwa lub pompki paliwa a co wy o tym myslicie?
Mam to samo - wymieniłem już sondę na nową NGK, podstawkę wtrysku BERU, regulator wolnych obrotów GETZ i nadal zimny silnik lubi zgasnąć, aby nie gasł to po odpaleniu zimnego silnika przez jakiś czas muszę gazować, jak trzymam gaz równo to też będzie gasł.

MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”