przepływomierz w AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przepływomierz w AFN
Witam! wczoraj po chip tuningu tuner zalecił mi wyczyszczenie przepływomierza, i pytanie czy to jest jakaś trudna sztuka? gdzie w ogóle go szukać? czym czyścić itd? A może tą sprawę zostawić mechanikowi bądź kupić nowy? Co radzicie?
Jest to prosty zabieg
Jest to prosty zabieg.U mnie nieco inaczej bo mam borę.
Przepływomierz masz zaraz za filtrem powietrza na przewodzie dolotowym.
Odpinasz przewód od przepływomierza. Potem zdejmujesz obejmę z przewodu od dolotu(wystarczy klucz typu żaba-najlepszy)potem odkręcasz przepływkę od obudowy filtra i całość na czysty stół roboczy.
Potem ja używałem wd-40 delikatnie na blaszkę przepływomierza, potem przemyłem całość spirytusem(psikałem małą strzykawką) potem odczekałem godzinę na słońcu do wyschnięcia.
Niektórzy zalecali odpięcie klemy akumulatora najakiś czas więc tak zrobiłem.
Efekt zaskakujący- ciągnie na każdym biegu do czerwonego pola.POTWÓR
Przepływomierz masz zaraz za filtrem powietrza na przewodzie dolotowym.
Odpinasz przewód od przepływomierza. Potem zdejmujesz obejmę z przewodu od dolotu(wystarczy klucz typu żaba-najlepszy)potem odkręcasz przepływkę od obudowy filtra i całość na czysty stół roboczy.
Potem ja używałem wd-40 delikatnie na blaszkę przepływomierza, potem przemyłem całość spirytusem(psikałem małą strzykawką) potem odczekałem godzinę na słońcu do wyschnięcia.
Niektórzy zalecali odpięcie klemy akumulatora najakiś czas więc tak zrobiłem.
Efekt zaskakujący- ciągnie na każdym biegu do czerwonego pola.POTWÓR