Wymiana żarówki przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana żarówki przód
Czy któś może mi napisać jakie żarówki wchodzą do świateł mijania (nie xenon) w golfie 5. jak się nie mylę to H7 i proszę o jakiś manual jak to zrobić trzeba do serwisu czy dam radę sam. dodam że to pilne bo jutro mam sporą trasę.
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2009 08:56 przez freeman67, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Wymiana żarówki przód MK5
standardowe H7, są dwie w każdej lampie - a wymiana to nic skomplikowanego - zdejmujesz pokrywkę reflektora, wyhaczasz trzymający ją drucik, wyjmujesz starą, wkładasz nową, zamykasz żadna filozofia a dostęp jest bardzo dobryfreeman67 pisze:Czy któś może mi napisać jakie żarówki wchodzą do świateł mijania (nie xenon) w golfie 5. jak się nie mylę to H7 i proszę o jakiś manual jak to zrobić trzeba do serwisu czy dam radę sam. dodam że to pilne bo jutro mam sporą trasę.
reflektor
Oj kolego średnio potłumaczyłeś. Opisze bo to zrobiłem. żarówki faktycznie H7. a teraz wymiana. odkręcam taki plastik w kształcie pokrywki od słoika. jak to odkręcisz to wystaje taki plastyczek który również przekręcasz i wtedy wyciągasz plastyczek z żarówką. wyjmujesz z niego żarówkę wkładasz nową. wkręcasz ponownie plastyczek i zakręcasz pokrywkę i koniec. dostęp normalny bez problemów.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: reflektor
być może, nie często się robi taką operację więc pamięć może być zawodna, ale coś w tym byłofreeman67 pisze:Oj kolego średnio potłumaczyłeś.