Podczas jazdy na prostej i równej drodze pojawia się głuche rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu bardzo wyczuwalne przy prędkości 50-60km/h i zanika, stuki te wzmagają się przy skręcaniu.
Podejrzewam maglownicę, sprawdziłem całe zawieszenie na szarpakach tj. łożyska mcPhersonów, stabilizator, amortyzatory, gumotuleje, końcówki drążków, przeguby drążków, sprawdziłem czy przypadkiem maglownica się nie odkręciła, krzyżak na przekładni też jest w porządku, koła i felgi są proste.
Stuki te nasiliły się po wymianie zimówek 15" na większe letnie alusy
Czy to może być coś innego niż maglownica?
Ręce mi opadają bo nie wiem co mam dalej robić
Czy jest jakiś dobry warsztat w okolicy trójmiasta, który zajmuje się naprawami maglownic, bądź układów kierowniczych?
Golf 4 1.9TDi 98r
Głuche rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Przeguby to nie są bo stuki są równomierne na różnych prędkościach i przy skręcaniu tak samo, tyle że bardziej wyczuwalne
Podniosłem auto i na sucho sprawdzałem przy prędkości, na której najbardziej stukało i nic nie znalazłem bo nic nie hałasowało
Podniosłem auto i na sucho sprawdzałem przy prędkości, na której najbardziej stukało i nic nie znalazłem bo nic nie hałasowało
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 16:03 przez kenorb85, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Dzięki wielkie Kolego, to było łożysko.$layer pisze:Miałem podobny przypadek i okazało się ze to łożysko. Mimo iż podnosiłem auto i obsłuchiwałem to nic nie było słychać. Dopiero jak auto było w trasie to było słychać, co nasilało się przy skręcaniu. Wymieniłem łożysko z piastą (była wydarta) i wszystko lala.
Może u ciebie jest podobnie.