Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie chec CI sie szukać ?? bo inaczej to nie wiem po co pytasz skoro sam sobie odpowiadasz na pytanie w pytaniu...gdzie na allegro kupie krążki do polerowania takie żeby nie było kombinowania z nałożeniem ich na wiertarkę?? ?
[ Dodano: Wto Sie 11, 2009 16:05 ]
Marcin_ko7, ja bym to szlifierką ściągnął
- barteKKK03
- V.I.P.
Odnośnie mojego problemuTo_mas pisze:dziwna sprawa ..... nie chce sie wypolerować :/ a próbowales roznymi pastami przy różnych prędkościach ?barteKKK03 pisze:A spotkaliście się z czymś takim?
http://img199.imageshack....46/img4685d.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/4936/mercea.jpg
Mogę tylko dodać że to kwestia dobory past.. a dokładnie doboru dwóch past zdzierających, a nie jak zazwyczaj jednej.
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item706163201_wlo ... arose.html
gdzie można to dopaść?? nie mówiąc o allegro bo chce kupić większe kawałki...
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- barteKKK03
- V.I.P.
Ja czasami kupuję w sklepie lakierniczym w mojej okolicy... od siebie mogę dodać że testowałem już trochę włóknin i ta z Allegro pod względem jakości jest bardzo dobra.abrams pisze:http://www.allegro.pl/item706163201_wlo ... arose.html
-
- Użytkownik
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2009 00:10 przez abrams, łącznie zmieniany 1 raz.
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Użytkownik
barteKKK03, interesuje mnie szlifowanie głównie innych miejsc niż rant bo rant nie dość że łatwo dość ręcznie idzie to do tego można założyc np na wyważarę do kół i jazda.
Ja w tej chwili poleruję ats classic. Problemu z nimi większego nie mam bo już wiele razy polerowałem rózne rzeczy (wszystko ręcznie) ale jako taki ats classic są felgami raczej łatwimi w polerce bo poleruje się tylko krawędzie gwiazdy w środku i rant - ale to tylko w felgach o większej szerokości niż 6 cali.
Każde ats classic poniżej 6,5 cala szerokości mają rannt tak jakby łączony z całą felgą i jest drugie tyle polerowania co w bardziej popularnych ats classic typu 7j.
I po prostu chce je szybko skończyć dlatego pytam czy jest jakiś szybszy sposób ;p
W tej chwili się zawziołem więc dwie z nich bd na rano do 10 gotowe bo zacząłem jakies 2 godz temu i już jest nie najgorzej
abrams, patrząc na felge to rant jechałeś maszynowo czyli tak jak pisałem wyżej np na wyważąrce i jest ładnie za to środek jakiś wydaje się deczko matowy ale i tak jest łądnie:)
Ja w tej chwili poleruję ats classic. Problemu z nimi większego nie mam bo już wiele razy polerowałem rózne rzeczy (wszystko ręcznie) ale jako taki ats classic są felgami raczej łatwimi w polerce bo poleruje się tylko krawędzie gwiazdy w środku i rant - ale to tylko w felgach o większej szerokości niż 6 cali.
Każde ats classic poniżej 6,5 cala szerokości mają rannt tak jakby łączony z całą felgą i jest drugie tyle polerowania co w bardziej popularnych ats classic typu 7j.
I po prostu chce je szybko skończyć dlatego pytam czy jest jakiś szybszy sposób ;p
W tej chwili się zawziołem więc dwie z nich bd na rano do 10 gotowe bo zacząłem jakies 2 godz temu i już jest nie najgorzej
abrams, patrząc na felge to rant jechałeś maszynowo czyli tak jak pisałem wyżej np na wyważąrce i jest ładnie za to środek jakiś wydaje się deczko matowy ale i tak jest łądnie:)
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Użytkownik
barteKKK03, szlifierka oscylacyjan mówisz...mam takową ale ona franca duża jak cholera... są jakieś malutkie odpowiedniki takie jak odpowiednik wiertarki czyli np dremel?
Napisz coś więcej o tej włokninie i co do tego potrzeba bo ropzumiem że jakaś przystawka do wiertarki być musi...
looknąłem teraz wstecz pare stron i owszem wiek o jaką włóknine chodzi i posiadam nawet takową ale nie mam zielonego pojęcia jak ją i do czego przymocować na wiertarce... barteKKK03 liczę że rozjaśnisz mi umysł
Napisz coś więcej o tej włokninie i co do tego potrzeba bo ropzumiem że jakaś przystawka do wiertarki być musi...
looknąłem teraz wstecz pare stron i owszem wiek o jaką włóknine chodzi i posiadam nawet takową ale nie mam zielonego pojęcia jak ją i do czego przymocować na wiertarce... barteKKK03 liczę że rozjaśnisz mi umysł
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2009 23:39 przez bandyta mk1love, łącznie zmieniany 1 raz.
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Użytkownik