[MK2 JP] Jakie koszty kompletnego wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
[MK2 JP] Jakie koszty kompletnego wspomagania
Witam
Nabylem dla szwagierki - poczatkujacego kierowcy - MK2 1.6D JP z 89r Wolsburg Edition (3,5k zarej z alu, silnik cacy). Autko nie ma wspomy i chcialem w przyszlosci zamontowac ja dla niej. Orientuje sie ktos ile musze dac za komplet? Ile biora mechaniory za taka robotke? A moze ktos ma?
Pozdro
Gitner
Nabylem dla szwagierki - poczatkujacego kierowcy - MK2 1.6D JP z 89r Wolsburg Edition (3,5k zarej z alu, silnik cacy). Autko nie ma wspomy i chcialem w przyszlosci zamontowac ja dla niej. Orientuje sie ktos ile musze dac za komplet? Ile biora mechaniory za taka robotke? A moze ktos ma?
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
ja sie jakis z rok temu orjętowałem ile cała wspoma kosztuje, we Wrocławiu montują wspomy już od 800 zł za komplet(używany) ale gość mi zasugerował że nie warto bo to długo nie wytrzymuje zewzględu na zużycie części(przedewszystkim maglownica i pompa siadają), poza tym często pojawiają się nieszczelności na wężach - więc ja sobie odpusciłem, dodam ze dzwoniłem do kilku warsztatów i mówili prawie to samo, a koszt nowej jest nie opłacalny

-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Skoro tak to nie ma sensu inwestowac.. Zobacze co szwagiera powie.. dzis o 20 robie jej suprise, zobaczy swoje 1 wlasne auto w zyciu..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Jak sie poszuka mozna dostac srednio za kp od 350zl w gore co do montazu moze byc od benzyniaka troche pomyslu i da sie podpiac pod diesla (chodzi o mocowanie lapy alterantora itp) ja mam wladnie od benzyny wstawiona wspome jezdze juz rok i zaje... sie kreci koleczkiem jak wsiade do siory mkII bez to duza roznica
widać Ci się udało wmiarę dobry komplecik dostać, poza tym mechaniory nie mówiły że to się odrazu posypie tylko jest to mało żywotneWRHZ pisze:Jak sie poszuka mozna dostac srednio za kp od 350zl w gore co do montazu moze byc od benzyniaka troche pomyslu i da sie podpiac pod diesla (chodzi o mocowanie lapy alterantora itp) ja mam wladnie od benzyny wstawiona wspome jezdze juz rok i zaje... sie kreci koleczkiem jak wsiade do siory mkII bez to duza roznica