1.6 ABU chodzą 2 baniaki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
1.6 ABU chodzą 2 baniaki
Witam. Od wczoraj dopadl mnie problem z moim 1.6 ABU... postal w deszczu przez caly dzien, gdy chcialem wrocic z pracy odpalilem i wszystko bylo git. Po przejechaniu 5 kilometrów silnik chodzil tylko na 2 baniakach... Probowalem go rozryszac ale nic nie dalo.. chyba nawet zaszkodzilo Dzisiaj nie chce nawet odpalic tylko lekko sie odzywa tak jak by chcial a nie chce... Silnik byl po wymianie filtrow, paskow, oleju, swiec i kabli od swiec.. dzisiaj kupielm nowa cewke.. myslalem ze moze to to bo byla pęknięta.. Niestety dalej nic.. tylko dwa baniaki.. Przy kręceniu przez jakąś chwile rozrusznikiem wywala mi wode w zbiorniku wyrównawczym.... Zaznacze ze wczesniej od kiedy go kupilem silnik "czerkotal" prawi jak diesel.. (nie byly to szklanki bo wymienialem) Przy spuszczaniu gazu dochodzilo drugie stukanie tak jak by jakies luzy gdzieś... (poruszylem to juz na forum ale nie udalo mi sie zlikwidowac tych stóków) Także auto nie pali obecnie, czekam jeszcze na kopulke i palec rozdzielacza, moze to cos pomoze... Moze ktos mial takie obiawy i wie o co kaman.. bo nie mam juz sil do tego silnika.... pozdrawiam!
-
- Ma gadane
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
No i wszystko jasne... Rozkręcony... Jednak uszczelka poszła... Koszt jaki mi podal mechanik to 500zł razem z robocizną.. I na dodatek co by malo usterek bylo to jeszcze mam zarysowany tlok.. i to dosc dobrze... pomiędzy tlokiem a gladzią cylindrową... Nie wiem co tam wpadlo... Ale mniejsza o to... Mam luzy na korbowodzie ( o ile dobrze zrozumialem, w kazdym razie gdzies tam na dole... ) Takze po calym dniu namyslu doszedlem do wniosku ze nie bede sie pchal w to bagno... Zeby to byl juz 1.8 to juz bym moze sie zastanawial... Ale 75 koni mi nie wystarcza wiec nie bede pchal w niego kasy... Poszukam jakiegos dawcy i wsadze cos lepszego.. Albo 2.0 2E albo 1.9 TDI ... Nic innego nie wchodzi w rachubę... Dzięki wszystkim ze starali sie pomóc...