Turbina,pompa,FMIC,czyli modzenie 1V
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
vision, mnie tylko ciekawi to, jak czytałem dział... ile pali mój diesel skąd ludzie takie wyniki biorą....?? Czy zima czy lato czy wieś czy miasto różnica to 0.5L. Co do pompy 10mm owszem zagadam i się dowiem, ale... ja mam pompę jedną od SB'ka na przerobienie więc tylko tłoczka i całej reszty mi brak, a pompa jeździła przy tym silniku co teraz mam.
były 2 pompy SB w paseku ta jest taka sama jak w MK2marcinas1983 pisze:czy pompa wtryskowa od passata b3 SB'ka jest taką samą pompą wtryskową jak ta montowana w golfie mk2??
[ Dodano: 15 Sie 2009 22:36 ]
wierzysz lub nie mi td palił w mieście 5-5.5 a mTDI poniżej 5marcinas1983 pisze:vision, mnie tylko ciekawi to, jak czytałem dział... ile pali mój diesel skąd ludzie takie wyniki biorą....??
koledzy mam problem ze swoim TDIkiem, mianowicie prawdpodobnie siadło mi TURBO i teraz sie zastanawiam czy szukać do silnika AjM (bo taki mam) czy może lepiej załozyć od 130konnego bo jesli da to wiecej mozy (oczywiście jesli nie trzeba za duzo kombinowac) to zrobimy maly przeszczep
prosze o rade i info w sprawie wymiany czy wszystko bedzie pasowac, a jesli trzeb cos przerobic to o dokładne wskazowki
dzieki i pozdro
prosze o rade i info w sprawie wymiany czy wszystko bedzie pasowac, a jesli trzeb cos przerobic to o dokładne wskazowki
dzieki i pozdro
andryu VW GOLF IV 1.9 TDI PD
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
andryu, tu masz małą lekturkę:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... turbo++ajm
Jeżeli za mało,to użyj opcji szukaj,bo w tym temacie piszemy o silnikach 1,6TD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... turbo++ajm
Jeżeli za mało,to użyj opcji szukaj,bo w tym temacie piszemy o silnikach 1,6TD
marcinas1983 pisze:vision, mnie tylko ciekawi to, jak czytałem dział... ile pali mój diesel skąd ludzie takie wyniki biorą....?? Czy zima czy lato czy wieś czy miasto różnica to 0.5L.
marcinas1983, jeśli uważasz że masz za duże spalanie to sprawdź termostat, geometrie kół przednich, sprawdź czy hamulce nie trzymają czy wał korbowy się lekko kręci ( nie mylić z oporami wynikającymi ze sprężania), następnie skrzynia do sprawdzenia i wreszcie kąt wtrysku i , sprawdzenie wtryskiwaczy czy nie leją
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
nowy założyłem przy swapie...arwam pisze:sprawdź termostat
ustawiona po wymianie amorów z przodu na sportowearwam pisze:geometrie kół przednich
z przodu zamontowałem zestaw nowy na 280mm hamulcach... tył też nic nie trzymaarwam pisze:sprawdź czy hamulce nie trzymają
kręci się tak jak powinien nie ma z tym żadnych problemówarwam pisze:czy wał korbowy się lekko kręci
no i tu może być pies pogrzebany... bo to przy wymianie pompy ojciec ustawiał na słuch.arwam pisze:sprawdzenia i wreszcie kąt wtrysku
to chyba nie ma miejsca u mnie... silnik ładnie pracuje na wolnych obrotach nic nie dymi, pali czy zimny czy ciepły bez problemu i nic nie przebieraarwam pisze:sprawdzenie wtryskiwaczy czy nie leją
nie koniecznie musi źle palić przy lejących wtryskiwaczach.to chyba nie ma miejsca u mnie... silnik ładnie pracuje na wolnych obrotach nic nie dymi, pali czy zimny czy ciepły bez problemu i nic nie przebiera
Możesz zapytać autora tematu.
moje już zaczynają lać ale auto pali bez względu na temp i porę idealne i też nic nie przebiera
a jeśli końcówki wtryskiwaczy leją to na słuch nie ustawisz
Ostatnio zmieniony ndz sie 16, 2009 12:23 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
arwam, silnik wcześniej jeździł u ojca w T3.... jak było około 30 st C to odpalał bez grzania, wystarczyło obrócić z 3 razy silnikiem i odpalił więc chyba jest dobry ja pojadę chyba ten zapłon ustawić i to już będzie jakimś punktem odniesienia po za tym w przyszły weekend jadę na zlot 400km w jedną stronę wiec będę miał już rozeznanie ile pali na trasie
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!