Układ wydechowy..

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

zetnktel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Układ wydechowy..

Post autor: zetnktel » pn sie 10, 2009 17:14

Witam. Bede wymieniał uklad wydechowy, całość poza kolektorem. Jest to 1.8 RP. I teraz tak tłumik końcowy chcę od GTi. Byłem dzisiaj w drodze do pracy w warsztacie i powiedzieli, że są różne firmy. Powiedzieli też że te z allegro z ostrowa to gó**no. po 95zl są. A że najlepszy Bosala czy jakoś tak to 200zł za taki. W związku z tym mam pytanie jakiej firmy tłumik końcowy kupić.. wiadomo chce jak najtaniej w stosunku cena jakość. No i środkowy. I jeszcze jedna sprawa otóż oryginalnie miałem katalizator, teraz go nie mam i nie chcę go mieć. Powiedzieli, żeby wstawić strumiennice, ale podobno to pogarsza osiągi? Pomóżcie :)

Aha za całość średniej klasy chcą około 400zł.. w tym montaż 30zl no i doliczyć koszty strumiennicy.. chcą 150zl za strumiennice.
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 21:34 przez zetnktel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: Układ wydechowy pomoc w wyborze..

Post autor: Borys » pn sie 10, 2009 18:44

zetnktel pisze:Witam. Bede wymieniał uklad wydechowy, całość poza kolektorem. Jest to 1.8 RP. I teraz tak tłumik końcowy chcę od GTi. Byłem dzisiaj w drodze do pracy w warsztacie i powiedzieli, że są różne firmy. Powiedzieli też że te z allegro z ostrowa to gó**no. po 95zl są. A że najlepszy Bosala czy jakoś tak to 200zł za taki. W związku z tym mam pytanie jakiej firmy tłumik końcowy kupić.. wiadomo chce jak najtaniej w stosunku cena jakość. No i środkowy. I jeszcze jedna sprawa otóż oryginalnie miałem katalizator, teraz go nie mam i nie chcę go mieć. Powiedzieli, żeby wstawić strumiennice, ale podobno to pogarsza osiągi? Pomóżcie :)

Aha za całość średniej klasy chcą około 400zł.. w tym montaż 30zl no i doliczyć koszty strumiennicy.. chcą 150zl za strumiennice.
zamontuj komplet tłumików z MKII 16V, dają rade przy vr6 wiec i RP obsłuzą.

zetnktel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zetnktel » pn sie 10, 2009 18:54

Ale jak to z tą strumiennicą ? Bo mówią że być musi. Nie pogorszy to osiągów? No i jakie firmy brać.. oto się głównie rozchodzi. Tłumaczył, że najlepszy końcowy to 200zl Bosala chyba.. potem mówił gorszy 180zl. ultra czy coś takiego. A o tych z allegro z ostrowca.mówił, że owszem tanie ale góra rok wytrzymują. Ja bym chciał, aby to dobrze było już. Obecny układ wydechowy jest w stanie agonalnym.. można powiedzieć, że nie ma go w ogóle.

Awatar użytkownika
golfiarz1
Forum Master
Forum Master

Post autor: golfiarz1 » pn sie 10, 2009 22:16

zetnktel pisze:Ale jak to z tą strumiennicą ? Bo mówią że być musi. Nie pogorszy to osiągów? No i jakie firmy brać.. oto się głównie rozchodzi. Tłumaczył, że najlepszy końcowy to 200zl Bosala chyba.. potem mówił gorszy 180zl. ultra czy coś takiego. A o tych z allegro z ostrowca.mówił, że owszem tanie ale góra rok wytrzymują. Ja bym chciał, aby to dobrze było już. Obecny układ wydechowy jest w stanie agonalnym.. można powiedzieć, że nie ma go w ogóle.
daj sobie spokoj ze strumienica orginal z gti 16 v i masz dobry wydech

mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7

zetnktel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zetnktel » pn sie 10, 2009 23:01

No taki chciałem, ale powiedzieli, że strumiennica być MUSI. Bo rurka za krótka będzie, bo w tym miejscu kat powinnien być.

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » wt sie 11, 2009 08:54

To niech Ci rurkę wspawają w miejsce katalizatora. Są na allegro dostępne tłumiki imitujące katalizator - czegos takiego lepiej użyć niz strumienicy.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

zetnktel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zetnktel » pt sie 14, 2009 21:30

Witam. Dziś wymieniali mi układ no i mam kilka pytań.. Po pierwsze spieprzyli robote.. bo az 3 razy musialem wracac bo walilo o belke tak ze sie jechac nie dalo. Teraz nie wali, ale tez nie jest najelpiej bo na jakims druciku jest. Po drugie tlumik koncowy nie za bardzo pasuje. Jest przekrzywiony i za bardzo w prawo. Musieli tez wycinac kawalek zderzaka tam gdzie wyciecie na tlumik bo nie wchodzil. PAtrzylem na youtubie to maja te tlumiki idealnie prosto i wysoko, a u mnie wyglada to tak ze mi sie to nie pododba. Mam tez pytanie czy te od Gti sa az tak glosne ? Jest ze 2 razy glosniej niz tak jak byl oderwany koncowy. Da rade tez podprostowac ten tlumik koncowy ? Bo mi mowil gosciu ze nie da sie. Ogolnie jestem niezadowolony
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 21:31 przez zetnktel, łącznie zmieniany 1 raz.

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » pt sie 14, 2009 22:02

Zalezy jak Ci ten wydech zrobili czy jest szczelny ze glosno chodzi A co zrobili w miejsce katalizatora

zetnktel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zetnktel » pt sie 14, 2009 23:27

To to juz w ogole inna dluga historia, jest ta rurka co byla. Jest wymieniony uklad za rzekomym katem. Bo idzie rurka od kolektora, katalizator, rurka, tlumik srodkowy i koncowy. To u mnie jest wyminiony uklad za katem, czyli ta rurka co byla to jest. :grrr: Ale zle nie wyglada. Zastanawiam sie czy nie pojechac na wymiane tej rurki gdzie indziej i zeby poustawiali odrazu ten nowy uklad. W ogole zaklad od 7 bolesci.. obejm nawet nie bylo tylko stare zostaly i bede to wymienial 2zl od sztuki to nie majatek.
Szczelny jest bo sprawdzalem, wchodzilem pod spod.
A co do glosnosci to ciezko opisac. Nagram moze jutro filmik to pokaze jak to wyglada, czy to zle jest czy dobrze...
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 23:32 przez zetnktel, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
J.B.S.
Forum Master
Forum Master

Post autor: J.B.S. » sob sie 15, 2009 12:04

A kto kupował ten wydech ty, czy mieli na miejscu.
I jaka firma bo jak tak nie pasuje to jakaś lipa musi być.

Albo tacy mechanicy ze nie potrafia wydechu zamontować

zetnktel
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zetnktel » sob sie 15, 2009 13:31

Mieli na miejscu. Firma nie wiem, nic nie pisze na tłumikach. Bo na moim starym pisało jakaś tam firma i było made in germany, na tym nic nie pisze.

Edit. Pozyczylem dzisiaj furke ojcu. Wlasnie dzownil i powiedzial, ze wali, huczy nie da sie rozmawiac w samochodzie i czuc spaliny w samochodzie. Mamy w poniedzialek jechac i albo niech to poprawia albo niech oddaja pieniadze, jakie sa szanse ze oddadza pieniadze ?
Ostatnio zmieniony sob sie 15, 2009 14:50 przez zetnktel, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pt sie 21, 2009 11:59

sądze że będziesz musiał naprawde ostro walczyć żeby ci oddali kase - będą chcieli "naprawiać" do bulu. Kiedyś miałem mk2 GTI i nie był wcale głośny(tłumiki seria).

Obrazek

Awatar użytkownika
damianp
Bora Power
Bora Power
Kontakt:

Post autor: damianp » pt sie 21, 2009 13:09

Kolego takich machaników trzeba odrazu ganiac, nie wiem w jaki sposob sie z nimi umówiłeś i rozliczałeś. Generalnie to polecam zawsze ustalic co i jak oraz koszty. Oraz kase zawsze na koniec roboty.

Teraz polecam Ci jechac tam i kazać im poprawiac.

Mój Borowik V5 zapraszam=>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2693322#2693322

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”