Odpala bez transpondera immo...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odpala bez transpondera immo...
... tzn wyciągnąłem z ciekawości transponder immobilisera z kluczyka i auto odpala i jedzie jak gdyby nigdy nic.
Czy ktoś ma jakieś sugestie co sam mógłbym sprawdzić?
Pozdrawiam
Czy ktoś ma jakieś sugestie co sam mógłbym sprawdzić?
Pozdrawiam
bo ktos kiedys zmienial stacyjke i wstawil stacyjke od golfiny gdzie byl immo Odkrec obudowe kierownicy i zobacz czy jest obraczka immobujak81 pisze:Że jak?? Jak narazie to twoje spostrzeżenie mnie (bez urazy) bawi. To po kiego mi w kluczykach transpondery?
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2009 10:25 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli niema cewki wkoło stacyjki to immo brak
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2009 10:33 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Więc sprawa wygląda tak jak poniżej. Jeżeli jest to cewka immo to gdzie można szukać przyczyny "nieszczelności" w układzie. Może ktoś miał podobny problem lub montował immo w swoim golferku i wie coś na ten temat.
Z góry dziękuję za wskazówki
Z góry dziękuję za wskazówki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz sie 30, 2009 20:21 przez bujak81, łącznie zmieniany 1 raz.
to jest oryginalna pętla imo , te modele już miały , zobacz czy nie masz gdzieś w pobliżu pętli przyklejonego samego transpondera wyjętego z kluczyka , nieraz tak robią z obawy że mogą zgubić kluczyk i wtedy klops , albo ktoś obszedł imo , musisz jechać ręką po kablu od pętli i znajdziesz sterownik do imo , ale obejść fabryczne to nie takie proste , tak samo jak powrócić do oryginału
Misiu Fazi z tą pentlą z transponderem może być coś na rzeczy dlatego, że poprzedni właściciel drugi kluczyk dał mi dorobiony oczywiście z transponderem bo cyt: tamten gdzieś zgubił. Auto miał pół roku a nie sądzę żeby miał aż tak zaawansowanego alzheimer'a, że przez tak krótki okres nie pamiętał co się stało z kluczykiem ale mniejsza z tym.
Jutro oczywiście przejdę się po kablu z nadzieją, że to w/w rozwiązanie ktoś zastosował, skoro piszecie też, że nie łatwo obejść immo.
Jutro oczywiście przejdę się po kablu z nadzieją, że to w/w rozwiązanie ktoś zastosował, skoro piszecie też, że nie łatwo obejść immo.