1.6 AKL skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wesdam
- Mały gagatek
- Kontakt:
1.6 AKL skrzynia biegów
Witam mam pytanie do użytkowników silników 1.6. Mam skrzynie wq wlepy w bagażniku DUU i moim zdaniem cos jest nie tak z ta skrzynia chodzi o obroty i predkość np przy 80km/h na 5 mam 2400 obrotów przy 100 hm/h mam 3000 obrotów. Czy wy też tak macie?? Możecie podać wasze prędkości i obroty na poszczególnych biegach??
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Ja mam skrzynie DLP w moim AKL'u, bo jest kilka oznaczeń które pasują do tych silników i także przy prędkości 100 km/h na 5 biegu mam 3000obr/min. Jeśli chodzi o to to jest wszystko OK.
Co do oznaczenia skrzyni to zdjęcie powinno Ci pomóc, ten korek zielony znajduje się u góry skrzyni, widać go jak otworzysz maskę.
Co do oznaczenia skrzyni to zdjęcie powinno Ci pomóc, ten korek zielony znajduje się u góry skrzyni, widać go jak otworzysz maskę.
Tego to już Ci nie powiem, wiem natomiast, że u siebie też nie mogłem sie doszukać oznaczenia, trzeba patrzeć chyba przez lupę z latarką i dokładnie zlokalizować to miejscę.
Ostatnio zmieniony czw sie 13, 2009 12:49 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
To może zrób zdjęcie na otwartej masce i zaznacz w kółko gdzie to szukać, też mnie to ciekawi a będzie dużo łatwiej wtedy znaleźć.
Ostatnio zmieniony czw sie 13, 2009 21:16 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.