kontrolka oleju pik pik :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka oleju pik pik :)
Jade sobie trasa a tu nagle pika mi kontrolka oleju, zjezdzam na pobocze, macha w gore sprawdzam olej jest - troche powyzej minimum ale jest
Poczekalem chwile odpalam, przejechalem ponad 100 km i nic
Po pikaniu oczywiscie zalalem oleju niech ma
Po ponad 120km kontrolka zapikala na 3 sekundy i przestala
Wie ktos co to moze byc
Czy przyczyna moze byc majonez w oleju ( jezdze na krotkei odcinki i to dlatego :/ )
Poczekalem chwile odpalam, przejechalem ponad 100 km i nic
Po pikaniu oczywiscie zalalem oleju niech ma
Po ponad 120km kontrolka zapikala na 3 sekundy i przestala
Wie ktos co to moze byc
Czy przyczyna moze byc majonez w oleju ( jezdze na krotkei odcinki i to dlatego :/ )
Ja tak miałem w swoim dawnym MKII 1,8 GU tzn. od początku jak go miałem, zauważyłem że to bzyczenie włanczało się tylko w tedy gdy była w powietrzu duża wilgoć tj. w czasie opadów deszczu i najczęściej w okresie wiosennym i jesienym, natomiast w lato i zime - nie. Oleju zawsze miałem prawidłowy stan, wymiana zawsze co 10 tys., wszystkie czujniki wymienine i dalej nic. Byłem też u mojego mechanika i też nic niewyczaił, co mogło być przyczyną tego bzykania jeśli z silnikiem było wszystko oki. Dodam jeszcze że silnik chodzi jak przysłowiowy zegarek, od wymiany do wymiany nic niedolewałem, to 90 koników czuć że w nim siedzi i podczas tego bzykania nic mu się nie robi tzn. ani silnik nie traci na obrotach gdy stoi w miejscu, ani na mocy jak się jedzie. Tym golfikiem zrobiłem 64 tys. km i w chwili obecnej ma 198 tys. przekręcone i mój ojciec dalej nim smiga. Nawet silnik jest bardziej żwawszy niż w moim MKIII może dlatego że to była wersja GT i skrzynia jest krótsza. Ten mechanik w końcu stweirdził że coś może być w samym liczniku i gdy jest ta wilgoć to w tedy coś się tam dzieje i dlatego bzyczy. Tak więc niezwracamy na to uwagi bo auto nieprzejawia jakichś niepokojących objawów po właczeniu tego bzykania.
MK III 1,8ABS full option
U mnie tez "pikalo" ale okazalo sie ze kabelek sie oderwal od wsuwki (przez nieuwazne odlaczanie ) i jak dotykal to laczyl... Przez gumowy kapturek nie bylo tego widac.
Swoja droga, to w zime mozna bardzo latwo oderwac koncowke przez to, ze kapurek ciasno sie przesuwa po kablu...
Swoja droga, to w zime mozna bardzo latwo oderwac koncowke przez to, ze kapurek ciasno sie przesuwa po kablu...
Na mojej liscie tez jest3.Rockefeller - Do It 2 Nite
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...