MK2 GTI PF wysokie obroty i wysokie spalanie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 GTI PF wysokie obroty i wysokie spalanie...
Witam!!!
Mam problem tego typu: od pewnego czasu zauważyłem, że auto spala mi ok. 12 l. ( wcześniej ok. 8l. ) - to pierwsza rzecz. Druga sprawa - od niedawna auto po odpaleniu utrzymuje ( także po nagrzaniu silnika ) wysokie obroty (za wysokie ). Czy mogło to spowodować złe odłączenie akumulatora ( zabrałem go do domku przez te mrozy -30 stopni ). Wydaje mi sie jednak że te dwie sprawy nie łacza sie bo spalanie juz wczesniej ( przed mrozami i odłaczeniem aku ) wydawało mi sie za duze. Proszę o opinie co to może być. Dzięki.
MK2 GTI PF - pełny wtrysk.
Mam problem tego typu: od pewnego czasu zauważyłem, że auto spala mi ok. 12 l. ( wcześniej ok. 8l. ) - to pierwsza rzecz. Druga sprawa - od niedawna auto po odpaleniu utrzymuje ( także po nagrzaniu silnika ) wysokie obroty (za wysokie ). Czy mogło to spowodować złe odłączenie akumulatora ( zabrałem go do domku przez te mrozy -30 stopni ). Wydaje mi sie jednak że te dwie sprawy nie łacza sie bo spalanie juz wczesniej ( przed mrozami i odłaczeniem aku ) wydawało mi sie za duze. Proszę o opinie co to może być. Dzięki.
MK2 GTI PF - pełny wtrysk.
- bartek1001
- Mały gagatek
- Kontakt:
- bartek1001
- Mały gagatek
- Kontakt:
- bartek1001
- Mały gagatek
- Kontakt:
- bartek1001
- Mały gagatek
- Kontakt:
1 to spradz regulator wolnych obrotow - biegu jalowego... ja tez tak mialem i tez wiecej palil... jak by kabel byl urwany to by byly obroty niskie nei wysokie... odlacz wtyczke jak obroty spadna to wlasnie ten "silniczek krokowy" walniety i mozesz sprobowac przemyc jak nic nie da to zakup cie czeka
pzdr
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

czyli silniczek ci trzyma obroty.. odkrec go wodepnij waz i przemyj np nafta i benzyna ekstrakcyjna ew rozbuszczalnik... jakis pedzeleczek maly tez moze sie przydac czy wd40 poprostu on sie moze zaieszac przez syf.. jak przemyjesz i nic to nie da musisz zmienic...bo to urzadzenie nierozbieralne jak widzisz ...nowy chyba ok 500zl .. uzywka ok 150zl .. ja kupowalem raz uzywke i posluzyla przez 2 lata...
pzdr i powodzenia!
pzdr i powodzenia!
http://www.mapet-TUNING.com