Brak swiateł cofania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak swiateł cofania
Witam.Pisze w sprawie jak w temacie przestały swiecic mi swiatla cofania najpierw swiecily caly czas a w tym momencie nie swieca wcale.Gdzie szukac przyczyny.
Mając wszystko czasami możesz nie mieć nic...
Dzieki.Ps a ten czujnik znajduje sie gdzies na wierzchu latwo sie go wymienia??
Szerokosci koledzy...a tak przy okazji mam kolejny problem tu jest link do sprawy ktora opisalem...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3092246#3092246
Szerokosci koledzy...a tak przy okazji mam kolejny problem tu jest link do sprawy ktora opisalem...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3092246#3092246
Mając wszystko czasami możesz nie mieć nic...
-
- Ma gadane
nie koniecznie taka prosta sprawa i nie koniecznie na gorze...jesli masz 1,3 NZ i 4 biegi to masz wkrecony od spodu w skrzynie i jak go odkrecisz to musisz sie przygotowac na to,ze olej ze skrzyni sie wyleje
tu jest opis ktory powinien Ci pomoc w wymianie:
od gory odkrecasz linke predkosciomierza jest wkrecona w skrzynie,na pewno poznasz ktora to,pozniej przygotuj sobie jakis pojemnik na olej(5 litrowa butelka ucieta w polowie jest najlepsza:))odlacz kabelki od czujnika powinne byc na wsowki,podstaw butelke i odkrec stary czujnik,powinna byc miedzy nim a skrzynia aluminiowa podkladaka,zachowaj ja ,przyda sie,
oleju troche sie wyleje ale nie wszystko,poczekaj az przestanie kapac,odtlucs gwint w skrzyni posmaruj podkladke czerwonym silikonem i skrecaj tylko z czuciem,zebys gwintu w skrzyni nie przekrecil...
podlaczenie kabelkow nie ma znaczenia.
olej ktory zlales wlej z powrotem do skrzyni przez otwor na linke predkosciomierza i zakrec ja....tylko tam jest taki plastik z zebatkami nie wiem jaka jest jego precyzyjna nazwa (odpowiada za to,zeby Ci wskazowka chodzila:)uwazaj zeby podczas wkladania go z powrotem nie wpadl Ci do skrzyni...
no to chyba tyle....
jak co to pytaj
tu jest opis ktory powinien Ci pomoc w wymianie:
od gory odkrecasz linke predkosciomierza jest wkrecona w skrzynie,na pewno poznasz ktora to,pozniej przygotuj sobie jakis pojemnik na olej(5 litrowa butelka ucieta w polowie jest najlepsza:))odlacz kabelki od czujnika powinne byc na wsowki,podstaw butelke i odkrec stary czujnik,powinna byc miedzy nim a skrzynia aluminiowa podkladaka,zachowaj ja ,przyda sie,
oleju troche sie wyleje ale nie wszystko,poczekaj az przestanie kapac,odtlucs gwint w skrzyni posmaruj podkladke czerwonym silikonem i skrecaj tylko z czuciem,zebys gwintu w skrzyni nie przekrecil...
podlaczenie kabelkow nie ma znaczenia.
olej ktory zlales wlej z powrotem do skrzyni przez otwor na linke predkosciomierza i zakrec ja....tylko tam jest taki plastik z zebatkami nie wiem jaka jest jego precyzyjna nazwa (odpowiada za to,zeby Ci wskazowka chodzila:)uwazaj zeby podczas wkladania go z powrotem nie wpadl Ci do skrzyni...
no to chyba tyle....
jak co to pytaj