Zbierzność co moze być nie tak???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zbierzność co moze być nie tak???
Wita kupiłem golfika i jadąc na wprost małem skręconą kierownice dosyc w lewo. Po zmianie gum na amortyzatorze ustawianie zbierznosci i co??? Teraz jadąc na wprost mam kierownice lekko w prawo a jak puszcze na wprost to auto ucieka mi w lewo. Pojechałem do drugiego mecha grzebie i grzebie luzów 0 i dalej tak samo tylko z tym ze teraz na równej nawierzchni jak prostuje kierownice dosc wyraznie czuć jej uskoki. Co jest grane???. Czy mechanik coś sciemnia
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
- seba198666
- Gadatliwa bestia
jesli przy jezdzie na wprost nie wazne jak jest kierownica nie sciaga w zadna strone to jest dobrze tylko mechanik jak przyjechales do niego nie popatrzyl jak masz kierownice tylko ustawial zbieznosc i ustawil jazde na wprost przy takim polozeniu kierownicy jakie bylo. powienien ustawic kierownice idealnie na wprost i dopiero bawic sie pod samochodem. mozesz tez sciagnac kolo kierownicy przy prosto ustawionych kolach i przestawic tak zeby byla prosto
seba
- seba198666
- Gadatliwa bestia
On wciskał mi kit ze mogło być udezone tylnym kołem np w kraweznik i teraz nie mozna wymierzyć ale jak by tak było to by scinało ktoraś opone. Mówił ze połozenie i wszystko dobrze,ale jak ktoś sie nie zna. Juz drugi raz ustawiałem i nic. Kierownice ustawił na wprost. Nie wiem co jest grane i teraz do tego przy prostowaniu czuć jak kierownica wibruje
Ostatnio zmieniony pn sie 10, 2009 23:30 przez ggregorii, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
-
- Mały gagatek
- Auto: Skoda Octavia III
mam podopbny problem, mialem co prawda delikatnego strzała w tylne nadkole i gość na stacji dignostycznej mi powiedział ze mam tylna belke do wymiany...:/ nie chce mi się w to wierzyć ,tym bardziej, że miałem bardziej otarty samochod niż uderzony...:/ i też jadąc na wprost musze kontrować w prawo bo ściąga mi w lewo...dodam, że auto po tej małej stłuczce sprawowało się przez 3 tyg bez zarzutu a tu nagle jakoś od 2 miesięcy mam takie ceregiele :/ nie wiem co robić i gdzie jechać aby fachowo powiedzieli mi co dolega ... :/
dodam, że zbieżność była już raz ustawiona i bez zmian :/
dodam, że zbieżność była już raz ustawiona i bez zmian :/
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 02:50 przez Adamskibyd, łącznie zmieniany 2 razy.
- seba198666
- Gadatliwa bestia